Turul României, pregătit de start! „Pentru noi este locomotiva ciclismului românesc”

conferinta de presa turul romaniei 2021 tiberiu danetiu (auchan) alex ciocan (frc)
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Turul Ciclist al Românei, competiție care va avea loc în perioada 31 august – 5 septembrie, va debuta la Timișoara. În ediția din acest an a uneia dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei se vor alinia la start aproximativ 120 de cicliști. Traseul are peste 800 de kilometri și este împărțit în cinci etape.

Ediția cu numărul 54 va debuta cu o cursă-prolog, care va avea loc la Timișoara în 31 august și care va fi urmată de cele cinci etape. Organizatorii celui mai important eveniment ciclist din țară spun că în spate se află o muncă titanică.

alex ciocan frc

„Pentru noi, Turul este locomotiva ciclismului românesc, iar Auchan este carburantul Turului României. Până ne-am organizat timpul a trecut repede. Credem că am mișcat munții, dar nu noi suntem cei care trebuie să zicem asta, ci voi și sportivii, dar după ce se va încheia turul. Avem o echipă mică, însă foarte înfocată. Mariana Macovei, prezentă aici, a dus mai departe ce făcea Turul Bihorului. S-a dat peste cap zi și noapte și a reușit să facă ce o să vedem cu toții peste o săptămână. Anul acesta va avea loc un prolog, la Timișoara. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenii, este o probă scurtă care dă o ordine în clasamentul general și ni arată pe purtătorii frumoaselor tricouri distinctive. A doua etapă este probabil cea mai lungă, Timișoara-Deva. De la Deva ajungem la Sibiu. Ultima etapă este una de circuit, unul deja celebru în Mica Buclă, între Casa Presei Libere și Piața Victoriei. Un circuit superb pus la dispoziție de Primăria Capitalei care se mândrește cu Turul din acest an. 16 echipe și-au anunțat participarea și sperăm ca această pandemie să nu împiedice pe nimeni să ajungă la Timișoara. 12 dintre ele sunt continentale, câteva extrem de puternice, care au potențial să câștige etape sau chiar Turul. Am participat în calitate de sportiv la peste 12 ediții și nu înțelegeam de ce pe lângă noi se premiau oamenii din organizare, dar acum știu. E o muncă enormă. Sperăm ca în noiembrie să punem la cale Turul României 2022”, a spus Alex Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism, în cadrul unei conferințe de presă.

Anul acesta se aliniază la start 16 echipe din zece țări: Italia, SUA, Germania, Polonia, Kazakhstan, Republica Cehă, Serbia, Kuwait, Slovacia și România, printre care se numără o echipă procontinentală, 12 continentale și trei naționale.

tricouri oficiale turul romaniei 2021

„La final se trage linie și participantul care a scos cel mai scurt timp va primi tricoul galben. Noi credem că acest tricou se va decide în cele două etape de cățărare. Tricoul alb este cel de-al doilea ca importanță. Este tricoul celui mai tânăr concurent din cursă. Dacă în marile turnee vârsta minimă de participare este de 25 de ani, la noi este 23. Verde este cel mai bun cățărător din cursă. Există trei categorii de cățărări, C, B și A. Cel care adună cele mai multe puncte este cel mai bun cățărător. Cel albastru este dat celui mai bun român din cursă. Nu se va purta, este doar un tricou distinctiv pentru că nu ai voie să ai decât patru tricouri. Noi avem șase. Două sunt oferite ca o medalie. Roșu este tricoul celui mai bun sprinter pentru că în multe localități va fi organizat și un sprint intermediar. Tricoul gri este tricoul pentru cea mai bună echipă, iar toți membrii vor primi la final un astfel de tricou distinctiv”, a mai spus Alex Ciocan.

Anul acesta vor fi promovate cele mai importante monumente din România, precum Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, Castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar și câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.

„Vorbim despre un traseu de peste 800 de kilometri, în ceea ce privește cățărarea, vorbim de peste 1.000 de metri altitudine. Cea mai lungă etapă este Timișoara-Deva, care are aproximativ 200 de kilometri, iar cea mai rapidă Brașov-București unde estimăm că se va ajunge la aproximativ 50 de kilometri pe oră”, a spus președintele FRC.

tiberiu danetiu, director marketing auchan, partener oficial turul romaniei

untitled design set 970x90 px

Pentru al treilea an consecutiv, Turul României este sprijinit de Auchan Retail România, în calitate de partener principal.

„Auchan și-a propus să pună suflet și energie. Acum trei ani, directorul nostru a primit un e-mail de la Eduard Novac, președintele FRC de la acel moment care a spus că vrea să găsească un sponsor. Era vremea în care se găseau mult mai ușor sponsori pentru un concert decât pentru ciclism și performanță. Am spus că intrăm pe termen lung în această colaborare, pe cinci ani și ne propunem să o continuăm. Suntem aici pentru că vrem să promovăm oamenii valoroși și vrem să arătăm frumusețile României. Suntem deja în cel de-al treilea an în care susținem Federația de Ciclism alături de partenerii noștri și ne-am propus să creștem Turul României la un nivel cât mai apropiat de cel al competițiilor consacrate din Europa. În ciuda pandemiei, progresele sunt vizibile, iar construcția evenimentului este una solidă. Suntem onorați să susținem Turul României pe termen lung și ne dorim ca prin acesta să oferim un motiv în plus de mândrie tuturor românilor, întrucât avem parte de un eveniment internațional organizat de țara noastră și care pune în evidență cele mai frumoase zone din România. De asemenea, vrem să transmitem un mesaj și mai puternic de încurajare a unui stil de viață sănătos, atât prin mișcare, cât și prin alimentație, așa cum o facem deja prin comerțul Auchan. Vă invităm să ne bucurăm și să sărbătorim emoția și atmosfera unei competiții care devine tot mai spectaculoasă de la an la an”, a spus Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

De altfel, la Turul României pot participa amatorii mari și mici pentru că au fost organizate o serie de competiții conexe. Trei dintre competiții sunt dedicate copiilor. Acestea vor avea loc la Timișoara, Deva și București, iar una adulților – pe cățărarea de la Păltiniș. Cursele de copii sunt deschise tuturor participanților cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, în competiție fiind acceptate bicicletele cu pedale, fără pedale sau cu roți ajutătoare. Cursa King of the Mountain de la Păltiniș se desfășoară pe două trasee, cu finish comun, fiind accesibilă atât participanților pe cursiere, cât și celor cu MTB.

conferinta de presa turul romaniei 2021 tiberiu danetiu (auchan) alex ciocan (frc) 2

„Sunt primiți toți copiii, indiferent de bicicletă și vârstă. Va fi o competiție la Timișoara, înaintea prologului, la Deva și la București, înaintea circuitului final. Avem pe Păltiniș un concurs, să zicem episodul cu numărul doi. Se dă startul de jos, este o cățărare dură, atât on-road, cât și off-road. Nu există taxă și ne bazăm pe faptul că cel mai puternic va câștiga”, a explicat Alex Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism.

Prima ediție a Turului României a avut loc în perioada 1934, a avut un traseu de peste 1.000 de kilometri și șapte etape.

„După anul 1989 ciclismul a trecut printr-o perioadă de tranziție care nu se mai termina. De câțiva ani au explodat evenimentele de ciclism la noi în țară. Amatorii au început să investească în ciclism, copiii duc mai departe pasiunea părinților, iar în ultimii ani ciclismul trăiește o perioadă extrem de bună din punct de vedere al rezultatelor. Turul României este o competiție emblematică pentru ciclismul românesc. Nu este numai o rampă de lansare către lumea bună a ciclismului mondial, dar și un obiectiv pe care ar trebui să-l aibă fiecare ciclist român. În fiecare dintre anii în care nu s-a organizat Turul României, lumea ciclistă a fost mai săracă. Vom face toate eforturile pentru ca Turul României să conteze din ce în ce mai mult. Atât în România, cât și – de ce nu? – în toată Europa”, a mai spus Alex Ciocan.

Premiile din acest an se ridică la valoarea de 25.000 de euro.

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/