Se redeschide spitalul de campanie de pe stadionul CFR din Timișoara. Care este motivul?

sistem modular stadionul cfr

Sistemul medical modular de izolare și tratament amplasat pe stadionul CFR din Timișoara s-a redeschis de joi. Sunt operaționalizate 10 paturi de terapie intensivă și alte 10 pe secția infecțioase. În județ, miercuri, sunt ocupate cu pacienți Covid jumătate din paturile ATI.  

Spitalul de campanie funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Militar din Timișoara și asigură asistență medicală și tratament celor infectați cu SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore, în Timiș au fost confirmate cu Covid-19 un număr de 49 de persoane. Internate în spitale sunt 72 de persoane, dintre care 17 la ATI. În total, în județ sunt operaționalizate 36 de paturi ATI pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus și alte 357 – non ATI.

leader board 728 x 90 px

„În contextul creșterii constante a numărului de cazuri și a numărului de persoane ce necesită spitalizare, s-a procedat la reoperaționalizarea acestui spital modular, fiind operaționalizate începând de astăzi cele 10 paturi în cadrul secției ATI și 10 paturi pe secția infecțioase, paturi non ATI. În funcție de evoluția pandemiei și de necesarul de paturi în spitale, SMMIT va reoperaționaliza și alte paturi non ATI, la nevoie putând să fie operaționalizate toate cele 54 de paturi non ATI existente.”, a declarat Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș.

În cadrul SMMIT funcționează în continuare și un centru de vaccinare.

Rata de infectare în Timiș este, potrivit DSP Timiș, 0,34 la mia de locuitori. Cele mai mari incidențe se înregistrează la Denta (2,80) și la Găvojdia (2,40). În Timișoara, rata este de 0,39 la o mie de locuitori.

CITEȘTE ȘI: Prima comună din Timiș care intră din nou sub restricții suplimentare, la două luni de când nicio localitate nu s-a mai aflat sub măsuri limitative cauzate de rata de infectare