Un bărbat care a aruncat gunoi cu roaba, amendat cu 6.000 lei. Primăria Timișoara adună 1000 de tone de deșeuri ilegale în fiecare lună

gunoi roaba
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Un bărbat care a fost surprins de camerele de filmat în timp ce arunca gunoi cu roaba a fost amendat cu 6.000 lei, în această săptămână, la Timișoara. Primarul Dominic Fritz susține că în fiecare lună sunt adunate 1.000 de tone de deșeuri ilegale, municipalitatea având în plan să desființeze cât mai multe rampe clandestine.

Primarul Timișoarei a decis să-l facă de rușine pe un bărbat care a fost surprins de camerele de supraveghere ale poliției locale în timp ce arunca o roabă de gunoaie în mod ilegal. Astfel, Dominic Fritz a postat pe pagina sa de Facebook filmarea cu individul, întreaga scenă având loc pe str. Romulus Grofșoreanu. În cursul de zilei de marți, oamenii legii au reușit să-l identifice pe bărbat, acesta fiind sancționat cu o amendă de 6.000 lei.

Cea mai mare amendă, de 30.000 de lei, a fost aplicată unei firme”, a precizat Dominic Fritz. Primarul Timișoarei se plânge de faptul că instituția este nevoită să aloce sume uriașe de bani pentru ridicarea deșeurilor ilegale, iar unul dintre principalele obiective este desființarea a cât mai multe rampe clandestine.

De la începutul anului, am colectat aproximativ 1000 de tone de deșeuri ilegale, lunar, cu ajutorul Retim. 1000 de tone de gunoi, pe lună, din Timișoara! Doar anul trecut costul ridicării deșeurilor ilegale s-a ridicat la 1,6 milioane de euro. Un obiectiv a fost să desființăm depozitele ilegale de deșeuri, primele cele mari, din Kuntz și Uszoda. Mai sunt și altele pe care urmează să le dezafectăm în perioada următoare și pe care le-am identificat cu ajutorul cetățenilor. Vă mulțumim pentru sesizări, voi sunteți ochii noștri din oraș. Există o tendință de formare a unor depozite mici, între blocuri, locuri consacrate unde oamenii aruncă deșeuri de la renovări, mobilier și fac apel la cetățeni să le ducă la Retim sau să solicite Retim să le ridice. Moloz, mobilă, se preiau gratuit de la cetățeni”, a afirmat Dominic Fritz.

promovare banner maxagro Muzeul TM

De asemenea, primarul Timișoarei s-a arătat nemulțumit și de faptul că cele șase firme care fac curățenie în oraș nu vorbesc între ele. Municipalitatea le plătește acestor societăți 40 de milioane de lei pe an.

Sunt șase firme care fac curățenie în oraș, dar până acum nu a existat un efort de coordonare între ele. Domeniul public este feliat și fiecare firmă lucrează fără să se coordoneze cu celelalte. Avem trei contracte pe salubritate stradală și alte trei contracte pentru curățenie în parcuri și pe spațiile verzi. Doar pentru salubritatea stradală plătim 40 de milioane de lei pe an și nu sunt mulțumit de servicii. Și aici e al doilea lucru important: nu a existat până acum o verificare a prestării serviciilor. Fiecare dintre noi, cei din conducerea PMT, am făcut această verificare. Am urmărit, la propriu, mașina de curățenie noaptea, să vedem dacă are peria sus sau jos. Am făcut o obsesie aproape, cu peria. E sus sau e jos? O dată, de două ori, de trei ori, dar primarul, viceprimarii, administratorul orașului, nu pot fi în 100 de locuri în același timp, urmărind 100 de procese, să vadă dacă firmele cărora le plătim 40 de milioane de an, doar pe salubrizarea stradală, își fac datoria. Această mentalitate, adânc înrădăcinată, că muncești doar dacă-ți cere primarul, sau te urmărește primarul, trebuie să dispară, din Primărie, din societățile din subordinea Consiliului Local și de la firmele în contract cu PMT. Fiecare să-și facă treaba pentru care este plătit, și încă bine, și dacă nu și-o face să suporte consecințele: amenzi, penalități, neplata facturilor pentru serviciile care nu au fost prestate, rezilieri de contracte”, a avertizat Dominic Fritz.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/