FOTO/ VIDEO Turnul Eiffel atrage oficialitățile franceze în Reșița!

O vizită de onoare a mobilizat astăzi autoritățile locale. Ambasadorul Franței, Philippe Gustin, a ajuns în orașul de pe Bârzava cu câteva momente în urmă. După o întâlnire cu prefectul județului, vizita ambasadorului francez a continuat în sala de ședințe a Primăriei Reșița.

Pe lângă înfrățirea orașului cu localități franceze, relația dintre Franța și Reșița este istorică datorită contribuției uzinei reșițene la realizarea uneia dintre cele mai spectaculoase construcții din lume: Turnul Eiffel. Tocmai de aceea, vizita ambasadorului Franței în țară a cuprins și reședința județului Caraș-Severin.

Prima oprire a ambasadorului a fost la Instituția Prefectului, unde Silviu Hurduzeu, prefectul județului, l-a întâmpinat cu o descriere perfectă a județului ce îl reprezintă. „Dacă până acum ați vizitat cele mai  bogate județe din zona de vest, astăzi veți vedea și cel mai frumos județ din această parte a țării”, a declarat la începutul întâlnirii Silviu Hurduzeu.

După întâlnirea cu ușile închise, prefectul județului s-a arătat mulțumit de cum au decurs discuțiile cu reprezentantul francez.„Există posibilitatea ca în viitor investitorii francezi să fie atrași la Reșița în special în domeniul turismului. Ambasadorul Franței a punctat că dorește să aibă o întâlnire cu firme din județ, germane, italiene și franceze pentru a pune la punct aceste detalii despre care vă spuneam”, a declarat prefectul județului .

Printre discuțiile purtate între ambasadorul Franței și primarul Reșiței s-a strecurat și povestea turnului francez realizat parțial la Reșița. „Astăzi am avut posibilitatea să îl cunosc pe ambasadorul Franței în România, am fost gazda unei delegații importante și cred eu că am putut afla multe lucruri despre intențiile Ambasadei Franței, iar aceștia la rândul lor despre oportunitățile municipiului nostru. Putem continua relațiile deja inițiate, cele culturale, administrative, sportive, așteptând în primul rând investitorii. Urmează să realizăm un studiu despre Turnul Eiffel, pentru că o serie de elemente de acolo provin de aici, tehnologia reșițeană și-a pus amprenta pe realizarea acelui obiectiv major de talie internațională, însă și alte subiecte vor fi abordate”, a declarat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu după întâlnirea cu ambasadorul.

Comments

 1. De unde ati scos asa ceva :”turnului francez realizat parțial la Reșița”. Este un mit. A fost lamurit deja multa vreme. Uite aici cam de unde provine otelul de la turn: http://www.flickr.com/photos/wallyg/1408919953/

 2. john says:

  Mihaitza iar a pus botu’. Elementul de grandomanie leaga Resita de Paris, primarul-padurar fiind ultimul dintre cei care sustin prostia ca o serie de elemente de acolo provin de aici, tehnologia reșițeană și-a pus amprenta pe realizarea acelui obiectiv major de talie internațională. Ar face mai bine sa faca un studiu daca schelele folosite erau din lemn de pe raza Ocolului Silvic Resita. Poate de cires, de prin Caras, cu care facea trafic de zor…

 3. john says:

  Ancuta draga, daca la Mihaitza e normal sa bata cimpii si luminisurile ca doar, copil fiind, paduri cutreiera, de la tine ma asteptam sa mai citesti o carte, un gugal, ceva. Chiar stiai ca funicularul de la Resita se vede din spatiu si ca NASA il foloseste ca punct de reper. Mihaitza stie! dar tine informatia pentru el, sa o serveasca ambasadorului SUA cand vine.

 4. Coana says:

  Haha. fost-a omu’ paduri, acu-l vad ambasadori cit e de mare om, mare intelect. mai ramane sa vina si turnu la, daca nu merge el. pai, dupa cum miroase in primarie a… creier prajit, doar niste muste mari si verzi ar putea fi atrase de buna voie.

 5. LuxPhotoFuchs says:

  Dupa ce a dat cu copita de iapa in imaginea unui bebelus nascut cu picior stramb, aceeasi Anca Erena minte cu nerusinare despre implicatia uzinei resitene in constructia Turnului Eiffel. Du-te draga si apuca-te de altceva ca fizic ai dar minte….Iata articolele aparute pe caon.ro despre subiectul contributiei Resitei:

  http://www.caon.ro/nu-e-%E2%80%9Emade-in-reschitza%E2%80%9C/1061863

  http://www.caon.ro/%E2%80%9Emade-in-reschitza%E2%80%9C/1059899