Administraţia locală din Bocşa caută soluții

Prioritatea zero pentru administrația locală din Bocşa este crearea de locuri de muncă. Absorbția șomerilor și angajarea lor poate reporni orașul din punct de vedere economic. Așadar, ceea ce le rămâne de făcut  celor care conduc Primăria este să îi convingă pe investitori să vină în orașul lor.

„Pot să vă spun că am reluat legătura cu mai multe societăţi comerciale și suntem în dialog cu potenţiali investitori. Încercăm să redeschidem calea spre investiţii, dar posibilităţile noastre acum sunt destul de mici. Un investitor care ar vrea să vină la Bocşa se aşteaptă ca şi Primăria să ofere ceva. Avem disponibilitatea să oferim multe, dar cu condiţia ca tot ceea ce noi oferim să fie legal. Vom avea discuţii în Consiliul Local şi vom încerca să identificăm aceste facilităţi pe care Codul Fiscal le oferă”, spune primarul orașului, Eugen Cismăneanțu, care caută soluții alături de consilierii locali, pentru a-i aduce pe oamenii cu bani în orașul lor. Asta mai ales că prin hotărârea Consiliului Local se pot găsi soluţii prin care să se creeze facilităţi investitorilor.

Turismul, în atenția autorităților

Pentru Bocşa Montană lucrurile sunt mai complicate, pentru că aici industria şi agricultura nu au șanse de dezvoltare foarte mari. În schimb, zona are o tradiţie în turism. „Acum, turismul e sub nivelul zero în oraş, în condiţiile în care Dumnezeu ne-a binecuvântat cu atâta locuri frumoase, cu oameni extraordinari, cu muzee pe care să le promăvăm pentru că Muzeul Constantin Lucaci e extraordinar şi ar putea atrage turişti în oraş. Suntem în discuţii pentru un alt muzeu, Constantin Gruescu. El este în fază de proiect, dar demersul nostru e sprijinit de Consiliul Judeţean, dar și de Direcţia pentru Cultură din Caraş-Severin”, spune Eugen Cismăneanțu. Singura problemă este acum inexistența unei infrastructuri de turism.

Orașul nu are niciun loc de cazare sau zone de agrement, astfel că administrația locală va trebui să dezvolte acest segment. Puţini locuitori cunosc faptul că Bocşa chiar are tradiţie în turism. De exemplu, zona  Pringhel poate fi dezvoltată datorită aerului ionizat cu care a fost înzestrată.