Turiștii care ajung la Prigor nu au cum să se rătăcească

montare panouri
casinoherculane by sungarden

Zeci de indicatoare, panouri informative și hărți fixe au fost montate în comuna de pe Valea Almăjului pentru a-i ghida spre obiectivele turistice pe turiștii ajunși în această partea a județului.  

Asociația „Acasă în Banat” anunță că proiectul „Turist în Banat”, demarat în mai anul trecut pe raza comunei Prigor din Caraș-Severin, a ajuns la final, în acest weekend având loc o ultimă acțiune în localitatea din Valea Almăjului. Voluntarii „Acasă în Banat” au pus ultimele piese puzzle din acest proiect, prin care  s-a propus transformarea comunei Prigor într-o destinație turistică tot mai atractivă.

La finalul acestei săptămâni, ne-am ocupat de montarea de indicatoare, panouri informative și hărți turistice fixe prin care ne-am propus să încurajăm turiștii să vină să descopere localitățile comunei Prigor, frumusețea caselor, a peisajului, patrimoniul bogat și, nu în ultimul rând, a sumedeniei de mori de apă, monumente de tehnică populară de mare valoare. Ne-am îndreptat atenția cu precădere către turiștii care călătoresc pe Via Transilvanica și traversează comuna Prigor, care are și cel mai mare număr de kilometri din acest traseu, din toată țara: 43. Indicatoarele au fost montate astfel încât de pe Via Transilvanica turiștii să fie tentați să descopere satele, străzile, locurile deosebite pe care Prigorul le oferă. În limita posibilităților noastre, am încercat ca toate panourile și hărțile să fie bilingve, atât în limba română, cât și în limba engleză, pentru turiștii străini. Am încercat spunem povestea locurilor și a oamenilor care fac din comuna Prigor un loc deosebit, ce merită descoperit.”, transmit reprezentanții „Acasă în Banat”.

montare panouri 3

Proiectul „Turist în Banat” a demarat în luna mai a anului trecut, fiind selectat câștigător în cadrul concursului de proiecte „Susține un ONG”, derulat de Fundația Orange, un program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale. Finanțarea oferită a fost de 35.000 de lei.

În cadrul proiectului au fost organizate cinci acțiuni de voluntariat, iar numărul total de voluntari a fost de aproximativ 200. Au fost realizate intervenții de ecologizare, întreținere, decolmatare a canalelor de aducțiune a apei, amenajări și reparații la un număr de 12 mori de apă din patru localități: Prigor, Putna, Borlovenii Vechi și Pătaș. De asemenea, voluntarii au amenajat un traseu al morilor de apă pe malul drept al Nerei, la Pătaș, dar și o zonă de camping la Balta Neagră din Borlovenii Vechi, și a fost realizat un sistem de semnalizare turistică de-a lungul secțiunii Via Transilvanica de pe raza comunei.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

montare panouri 4

Reprezentanții ONG-ului mărturisesc însă că munca lor nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Primăriei Prigor și a întregii comunități locale. De altfel, cei de la „Acasă în Banat” mai precizează că: „Aventura noastră la Prigor nu se încheie, pentru că urmează să devenim părinți adoptivi ai drumului Via Transilvanica pe teritoriul comunei. Și să continuăm misiunea noastră în Banat și Almăj, pentru oamenii și locurile care fac din acest colț de țară un adevărat colț de rai.”

 

FOTO: Andrei Dragomir

 

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/