Almăjenii, anesteziați de doctorul Beg! Chirurgul Purea refuză operația!

paul purea
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Staționarul 4 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, care se află la Bozovici, trebuie desființat. Deși în prezent nu are niciun medic, consumă prea mulți bani și nu este eficient, consideră directorul medical Gheorghe Beg. Chirurgul Paul Purea nici nu vrea să audă.

Se tot vorbește despre datoriile acumulate de Spitalul Județean de Urgență Reșița, însă nu se pun pe hârtie și consumatorii. Directorul medical a atras atenția că secția externă a spitalului, aflată în comuna Bozovici, consumă anual circa 900.000 de lei doar pentru salariile celor 4 asistente, unitatea nemaiavând în prezent niciun medic.

„Secția exterioară de la Bozovici aparține de Spitalul Județean de Urgență Reșița. Știți ce înseamnă pentru noi așa ceva? Foarte mulți bani și nu se face nimic pentru că nu vor să meargă medicii. Avem patru asistente încadrate acolo și am făcut o mică analiză și salariul acestor asistente este de 900.000 de lei pe an pe care îl ține în spate Spitalul Județean. Aici este o gaură neagră a spitalului care nu interesează pe nimeni. Eu am propus să desființăm secția exterioară pentru că există o alternativă de funcționare a sistemului sanitar acolo cum fac și celelalte, cum face și Anina. De exemplu, dimineață asigură medicii de familie, iar după-masă, centrul de permanență în ideea în care Bozovici are stație de salvare, ca și Anina, și pot să beneficieze de transportul la o unitate medicală, Oravița sau Reșița. Dar noi susținem fără niciun fel de eficiență, cheltuim banii fără eficiență acolo fiindcă nu sunt medici. La ora actuală nu avem niciun medic acolo. Nimeni nu se îngrijește. Și spitalul are datorii… Uitați de unde vin o parte din datorii!”, a afirmat Gheorghe Beg în ședința Consiliului de Administrație a Spitalului Județean de Urgență Reșița din 21 aprilie.

Încă din acea întâlnire, doctorul Paul Purea, președintele CA, a susținut că locuitorii din Valea Almăjului au nevoie asistență medicală. Ba mai mult, a prezentat și o statistică realizată în urmă cu aproximativ 10 ani care arată că au murit într-un an între 30 și 40 de oameni din cauză că s-a desființat spitalul din Almăj în 2011, iar pacienții erau trimiși până la Reșița sau Oravița pentru îngrijiri.

CITEȘTE ȘI: Silviu Hurduzeu: Domnule Beg, să nu se repete greșeala cu spitalul de la Bozovici!

Ideea doctorului Beg a fost readusă în discuție și în ședința CA din 28 aprilie, dar la care directorul medical nu a fost prezent. Medicul Purea spune că suma uriașă anunțată drept cheltuială cu salariile asistentelor, 900.000 de lei, a fost una eronată. În realitate, suma este mult mai mică și oricum, datorită medicului pediatru care a activat acolo anul trecut și care a făcut o mulțime de consultații, Staționarul 4 a primit bani frumoși de la Casa de Asigurări de Sănătate.

„A avut atâtea consultații medicul pediatru încât a venit cu foarte, foarte mulți bani pentru Bozovici. Domnul director medical a spus că este de fapt un cuantum care ajunge până la aproape 1 milion de lei. Nu este așa. Am discutat și eu cu domnul Stoicu (n.r. primarul din Bozovici) și este o problemă de 200.000 de lei. Iar el se ocupă, își plătește acolo utilitățile. Dacă este o cheltuială cu un scop uman este în eforturile și în atenția primăriei din Bozovici. Aș vrea să nu mai discutăm noi aici despre Bozovici. Ar trebui să ajutăm. Și pentru asta, nu știu cum faceți, acolo este nevoie de pediatru, dar este nevoie de scos la concurs un post de internist. Nu știu ce se va întâmpla cu postul de chirurgie. Nu putem lăsa mii de oameni așa.”, a spus Paul Purea.

Stiri Timisoara publicitate ziar expresb 1000x100

Informația a fost completată de Lili Gherle, prezentă și ea la ședința de CA, care a expus câteva date concrete legate de secția externă a Spitalului Județean. „Spitalul este obligat să asigure 8 paturi de interne, 8 paturi de chirurgie generală și pediatrie. Iar vizavi de doctorul care a prestat servicii pediatrice, a făcut 1.300 de consultații anul trecut. Enorm! Aici nu mai este vorba de a căuta soluții, este clar, trebuie scoase posturile la concurs, iar Valea Almăjului să beneficieze cu adevărat de servicii medicale. (…) Declarația doctorului Beg habar n-aveți ce a adus în piață! Pentru că înțeleg că a fost exces de zel, dar oamenii de pe Valea Almăjului cer ajutor.”

„A fost un punct de vedere al directorului medical, am avut o discuție în comitetul director, nu este ceva bătut în cuie.”, a ținut să precizeze managerul Alina Stancovici.

Toți cei prezenți la ședința Consiliului de Administrație din 28 aprilie au fost de acord că primarul Sergiu Stoicu din Bozovici depune eforturi uriașe pentru ca spitalul de acolo să funcționeze. Ba mai mult, recent a câștigat și un proiect de peste 7 milioane de lei pentru dotare cu echipamente performante. În plus, primăria este cea care plătește utilitățile în prezent și contribuie și cu o parte din materialele sanitare.

CITEȘTE ȘI: Comuna din Caraș-Severin care a luat fața orașelor cu pretenții din țară!

„Primarul Stoicu a ajutat cu familia dumnealui foarte mult spitalul nostru județean. Este unul dintre primarii, și n-are importanță din ce partid este, care s-a străduit și se străduiește foarte mult pentru spitalul din Bozovici. De fapt, este un centru de permanență, nici măcar nu mai are statutul de staționar. Eu nu cred că este frumos și nici deontologic, nici uman să discutăm despre spitalul din Bozovici că este o piatră agățată de gâtul nostru, al spitalului. (…) Bozovici trebuie să existe și chiar trebuie modernizat.”, a concluzionat medicul Paul Purea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/