Turismul ne înfrățește cu Serbia

Reșița va avea centru de informare turistică. Primăria municipiului este implicată într-un proiect care are ca scop îmbunătățirea calității vieții prin promovarea turismului.

”Acțiuni comune, valori comune – Reșița și Kikinda împreună pentru viitor” este numele proiectului care aduce împreună localitățile din cele două tări vecine. Contractul de finanțare al acestuia a fost semnat astăzi de către edilul-șef al orașului de pe Bârzava.

Îmbunătățirea calității vieții din cele două localități prin promovarea turismului și exploatarea potențialului turistic din zona transfrontalieră reprezintă principalul scop al acțiunii.

”Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 426.000 de euro, din care municipiul Reşiţa va aloca 264.000 de euro, iar oraşul Kikinda 162.000 de euro”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Ildiko Szendrei.

În cadrul proiectului vor fi instalate o serie de puncte de informare și info-chioșcuri care să ajute la promovarea obiectelor de patrimoniu din Reșița. Alte obiective încluse în planul acțiunii sunt înființarea unui centru de informare turistică în municipiul nostru, crearea unei strategii comune pentru dezvoltarea turismului, precum și realizarea unui site de promovare.

Printre obiectivele de patrimoniu amintite în proiect se găsește și podul de lângă Palatul Cultural din zona Centrului Civic, care este primul pod sudat și nituit din Europa. Autoritățile urmează să realizaze în acest caz un studiu de fezabilitate.

Să sperăm deci că acest proiect pe care îl desfășurăm împreună cu localitatea Kikinda din Serbia este doar un punct de plecare spre o exploatare a potențialului turistic din Reșița și o dezvoltare durabilă a orașului.

Comments

  1. cetateanu turmentat says:

    nu-i mare chestie, da oricum felicitari primariei ca se mai intampla si lucruri de genu! sper sa fie rabdare sa fie pus in practica cum trebuie. uite ca se poate!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/