TUPEU. Adrian Chebuțiu cere reșițenilor despăgubire!

În urma dezbinării celei mai de tradiție societăți din Reșița, UCMR, acum marele investitor Adrian Chebuțiu este pus pe investiții. Din păcate însă, acestea nu se concretizează, spre nemulțumirea municipalității.

În urmă cu ani buni, Adrian Preda și Marius Mihăilă, alături de Adrian Chebuțiu, s-au prezentat la reprezentanții administrației publice locale și au solicitat câteva hectare bune de teren în Parcul Industrial din Valea Țerovei, ca să pună bazele unei investiții în valoare de 9 milioane de euro.

Marele proiect, Sport City, însă se transformă în litigiu cu Primăria Reșița, și nu în locuri de muncă pentru oameni.  Edilul-șef al Reșiței i-a convocat în repetate rânduri pe cei trei, să poarte discuții despre investiție și să ceară detalii referitoare la momentul începerii lucrărilor la hală, dar aceștia au refuzat calea dialogului, folosind fel de fel de scuze.

„I-am tot așteptat la ședințele anterioare. Intenționat i-am chemat pe acei teoretic mari investitori să spună foarte clar: fac ceva sau nu. Îi tratez la modul serios și cu respect, dar în acele informări ale dânșilor care vizau banii sunt trecute și niște explicații că nu au știut că pe o suprafață nu se poate construi decât un singur nivel și așa mai departe. O a doua cerință a lor a fost să folosească drumurile din interior, dar nici aceasta nu poate fi aprobată. Regimul trebuie respectat. Legea ne impune ca drumurile să rămână de folosință publică”, a spus primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. Toate aceste lucruri i-au nemulțumit pe investitori, astfel că aceștia își iau jucăriile și pleacă acasă. Mai mult decât atât, cer și despăgubiri de zeci de mii de euro.

„Nu am găsit resursele financiare, ni se spune deschis. S-ar putea să solicităm și noi bani, pe lângă rezilierea unilaterală pe care o solicită ei. Vom vedea de la caz la caz. Luni, îi invit aici pe Chebuțiu și pe Mihăilă, care a fost bolnav în ultimul timp. Îi chem să vedem dacă mai vor să facă ceva sau dacă vor să le dăm acea despăgubire”
, a adăugat edilul-șef.

Ce despăgubiri cere Chebuțiu
La virgulă, investitorii nu ratează nici măcar un ban pe care ar urma să îl recupereze de pe spatele oamenilor. Dacă tot i-a lăsat fără uzină, debarcader și Parcul de Locomotive, de ce să nu le ia și banii din buget. Nu ar avea nimic de pierdut, mai ales că mult trâmbițata investiție urmează să își schimbe locația. Potrivit unor surse apropiate Express de Banat, acesta ar urma să construiască proiectul în alt oraș. Suma cerută ca despăgubire de Adrian Chebuțiu depășește 140.000 de lei.

banner 1000 x 100 hd

Comments

 1. nashpa says:

  daca am inteles bine TUPEU e sa ceri inapoi bani platiti pentru ceva de care nu te poti folosi. tupeu ar fi sa cerem si noi de la primarie banii de impozite din care nu se vede nimic in afara de bancute, panselute si aplauze furtunoase pentru mari realizare etilitare

 2. sexe says:

  Multumesc Oana. Toti resitenii trebuie sa fim TUPEISTI. Chiar acum ma apuc sa fac o plangere la primarie sa imi dea inapoi banii platiti in ianuarie, pe impozit, ca in martie toata Resita e plina de gropi si de doua zile nu mai stiu pe care sa le ocolesc. Acum inteleg de ce umbla singur primarul nostru pe strada, ca e “pr….emiant de da in gropi” sau poate ” pr…eminat de nare pereche” ceva asemanator ca in bancurile cu oltenii. A scuze in bancurile cu oltenii parca spuneau ca umbla cu scara in spate ca se leaga cu gropile din care trebuie sa iese cand da in ele.

 3. Anca says:

  Iar incerci sa-l scoti pe Stepanescu? In urma cu ani buni, hectare bune, mai urma sa ne scrii si de venituri bune in contul primarului. Spre stiinta ta in urma cu ani buni s-a dus si TMD FRICTION la Caransebes. Corect este sa spunem ca dupa ani buni probabil se duce si Sport City la Vela ca probabil nu i-a cerut lui Chebutiu sa cotizeze ca si primarul tau. Tie cat iti da Primarul ? Iti mai da ceva faramituri ca doar esti angajata lui la Vest. De ce nu vine nimeni in Resita si se duc toti la Vela la Caransebes? Tot Chebutiu e de vina?

 4. Obi Uan Chenobi says:

  Interesanta minie proletara zace in tine, domnisoara. Precis erai inca la gradinita in 2004 cind s-a privatizat UCMR, uzina care era a Statului Roman si nu a “municipalitatii”. Si la privatizarea asta au pus umarul Dan Obadau, caruia crescut gusa de-atunci dar nu de la pancreatita si o armata de sindicalisti de succes. Ia spune cind a fost uzina a resitenilor? A ta sau a mea? Sau a sindicalistilor? Dar locomotivele sau debarcaderul de care zici? Te agiti cu texte populiste mai ceva ca strabunii tai comunsti in ’48. Bun obstesc e poate Primaria si nu o societate comerciala privata. Asta nu pricepi nici tu ca esti blonda si nici seful tau Stepanescu, care e un blond vopsit. Cind s-o supara pe portughezi ca nu cotizeaza cit ar crede el de cuviinta, o sa le nationalizeze afacerea, nu? Cu nesimtire, ca tupeu e deja neologism.

 5. Firu says:

  Gogosi cu gaura marca Primaria Resita sub licenta Mihai Stepanescu. Domn primar, daca nu are cu ce sa faca investitia, cum de se muta in alt oras? Pentru alt oras are bani ? Se muta acolo unde autoritatile vor sa faca locuri de munca si sa incaseze taxe, nu ca la tine care vrei doar bani in buzunarul propriu. Bravo Chebutiu! Ia frate tot si pleaca. Nu ii da bani ca sa cumpere funicularul lui Barbalata, ca vezi doamne de asta ducem lipsa de dezbatere publica cum sa rascumparam ce a fost al primariei. Simbolul orasului trebuie sa stea in picioare, locuri de munca nu ne trebuie, timp liber sa fie sa stam cu gura cascata si sa ne uitam la ruine.

 6. rodikaa says:

  Deci, dragi copii, ce-am invatat noi din compunerea Oanei?
  Ca odata ca niciodata, acum citiva ani buni s-a dus la Primaria din StepanescuCity
  cei Trei crai de la rasarit de Resita sa ceara niste hectare bune pentru
  SportCity. Din motive stiute doar de Mihaitza-Dumnezeu, le-a dat celor trei
  niste hectare nebune acum un an si ceva. De ce a durat atita daca avea si mintea
  deschisa nu doar buzunarele? Probabail ca nu s-au rugat destul de frumos de el si
  n-au venit cu aur smirna si tamaie destula asa cum te duci la un profet de
  talia lui. Asta ar trebui intrebat, ca treaba primarului ar fi sa atraga nu sa
  repinga investitorii, mari sau mici, bogati sau saraci. Parc industrial
  e sa poti construi si o otelarie noua, daca vrea muschii tai. Sau e voie
  doar foisoare sau locasuri de tras dupa fazani? Cum adica nu aproba sa
  folosesti drumurile din interior, sa vina cu elicopterul, cu parapanta? Sau are
  primarul expertiza cum se folosesc parasutele? Si daca n-au bani, atunci de ce
  s-ar fi dus sa ceara hectarele alea bune? Poate doar ca sa-l necajeasca, sa
  aiba si el o nerealizare in mandat pe langa milioanele de succesuri. Ca intotdeauna Stepanescu e confuz si Oana reuseste sa sublinieze asta. Pentru asta are
  nota zece, dar precis o sa i se taie din leafa.

 7. avram99 says:

  Despre ce debarcader e vorba? Probabil vorbesti de pontonul
  de la Secu pentru care Stepanescu de la Primarie se lupta cu madam Gorgun de
  la Hotel Semenic de peste drum. D ochii lumii, ca un sef cu consiliera lui pe chestii strategice. Pai ce are debarcaderul cu parcul industrial si cu locomotivele? Are la fel cum are stEPANESCU cu administratia, ca din comuna cu tramvai ce era, o sa transforme Resita in sat cu locomotive. Dar daca e ala de la Valiug, nu stiam ca
  Stepanescu e primar si acolo. Te pomenesti ca vrea sa-l anexeze. Pai
  debarcaderul ala era o ruina, unde nici Obadau nu mai mergea ca era mare pericol sa se urce cu picioarele pe toaleta. Si altcineva mai mergea pe-acolo pana s-o renoveze? AI fost sa vezi cum e acum? Sau tu te duci doar unde primesti totul moca ca sa scrii frumos si ce distractie de milioane e. Daca n-ai fost nici nu te mai du. Informeaza-te din comunicatele primarului si bate campii. Prost a fost Chebutiu ca si-a
  pierdut timpul si si-a bagat banii aici. Enervant. Trebuia sa-l lase cum era, sa hiberneze ursii si viezurii. Atunci aveai ce sa scrii pentru Animal Planet.

 8. Mircea says:

  Sunt departe de fi un admirator al d-lui Stepanescu,dar nu pot sa nu constat zelul cu care dl Walter Fleck apara imaginea d-lui Chebutiu ! De cate ori apare un articol care-l atinge cat de putin,reactia e virulenta !

 9. Resitean Informat says:

  Mie ca resitean nu mi-e clar ce si de ce mi se cere despagubire. O sa ma informez, ca din presa nu aflu nimic. Descrierea asta de “resitean” mi se pare un pic prea larga. Daca ii cere cineva primarului ceva, poate ca are motive. Poate ca nu. De aici pana la a spune ca a cerut “resitenilor” ceva e cale lunga. O fi Stepanescu simbol resitean, fratele funicularului. Unde mai pui ca Stepanescu e resitean cand oi fi eu popa. E de la Rusca Teregova chiar daca nu isi scrie in CV de parca i-ar fi rusine ca a fost frate cu codrul si prieten cu riul, ramul… Pe logica asta Basescu ne-a jignit si ne-afacut pe toti carasenii betivi cind a intrebat la ce ora a zis Frunzaverde ce-a zis, pe ideea ca era beat. Sau Ponta ne-a facut pe caraseni iresponsabili cind s-a contrat cu Frunzaverde. Care e de la Bocsa, daca n-ati stiut. Iar procese cred ca a vrut si Frunzaverde si Stepanescu destule. Numai cu Curtea de conturi cate au avut. Asta inseamna ca sunt niste judecati si ei. Desi stau cam prost cu judecata.

 10. Mary says:

  Mircea cine este Walter ? Tu cine esti Mircea cel Batran ? Ai dreptate si noi citim prin ziarele locale si vedem ca si tine ca o anume Oana Cotofana este atat de obiectiva ca a facut o obsesie sa ne bage pe gat doar aroganta marca…, tupee … si directori judecati. Chiar eram curioasa sa vad cand revine sa ne aminteasca acelasi lucru, jaf la UCMR, debarcader furat, locomotive ale nu stiu cui, primar frumos, director de la UCMR competent, care se zbate pentru angajati. Nu crezi ca ne-am saturat de mascarade gem expres,s de incompetenta primarului de a aduce si alti investitori, de chefurile lui si ale acolitilor, de faptul ca suntem cel mai prapadit oras condus de cei mai prapaditi alesi, asta ca sa subscriu la ce ai spus, nu ca tin cu primarul, dar poate ca ma reorientez si am sa tin cu cei care vor sa mai dea de lucru amaratilor. Voi aveti un viitor, noua ce ne ramane, sa ne dezbinati cu presa voastra, cum ati facut ieri su stire despre declaratia lui Frunza Verde. Pe voi cine va plateste sa ne invrajbiti, cine va da dreptul sa tot faceci aranjamente sa scoateti oamenii in strada. Am vazut si eu cine a gresit si daca au fost dovezi ca este asa a ajuns la puscarie, vezi Anculia si ai lui. De ani buni de cand traiti cu articole scrise despre Frunzaverde si Chebutiu, nu s-a pronuntat nici un judecator asupra vinovatilor asa ca hai mai bine sa cerem primarului sa nu mai faca conferinte si sa se zbata pentru a aduce oameni care vor sa dea de lucru.

 11. Bucurel says:

  Bucurate ca si Oana si Dani sunt invataceii lui Mircea. Dati in ei nu va lasati ca asa cuvanta nea Mircea. Manca saracu Dani din palma lui Omer si pe urma !!!! dai in el !!! Oana ia da in stanga si in dreapta si sa vezi cum sar cu mardeii sa nu mai fie batjocuriti. Saraca Oana daca nu mai are o sefa de Bucuresti ca Ioana din trecut ce sa faca saraca scriee cum poate “investitorii nu ratează nici măcar un ban…. de ce să nu le ia și banii din buget”. Da Oana nu stie sa citeasca ce scriu alte ziare 13.543 de lei, contravaloarea taxelor şi impozitelor plătite pe teren, 19.131, 39 de lei garanţie bancară. Unde sunt banii contribuabililor sa ii vedem si noi domnisoara Oana?

 12. nashpa says:

  nasol. a aparut un guru virulent care manipuleaza opinia publica resiteana. tare asta. nu cumva se ia virulenta asta? o fi vreun vaccin? si cum ii apara imaginea ca n-am priceput? poate ca i-o apara, da voi chiar i-o sifonati pe a platitotului vostru din bani publici. ca in realitate e baiat de comitet Mishu si pare mai destept decat scrieti voi