Se implică pentru protejarea parcurilor naturale cărășene!

Elevii și cadrele didactice din Anina și Moldova Nouă învață mai multe despre parcurile naționale și naturale cărășene printr-un program derulat de Ministerul Educației Naționale.

La începutul lunii aprilie, elevii de la Liceul Clisura Dunării Moldova Nouă și Liceul Mathias Hammer Anina vor participa la activitățile incluse în proiectul „Să știi mai multe, să fii mai bun”, organizate de GEC Nera. Parte din acțiune este și prezentarea parcurilor din județ, a Parcului Natural Porțile de Fier și a Parcurilor Naționale Semenic-Cheile Carașului și Cheile Nerei-Beușnița.

Ca să testeze spiritul de observație și atenția elevilor și a cadrelor didactice, prezentarea va fi urmată de un test cu întrebări despre parcurile cărășene. „În continuare, va avea loc un concurs privind cunoştinţe individuale despre parcurile naturale şi naţionale din sudul Banatului, la care concurenţii vor fi selectaţi dintre elevii şi profesorii participanţi la cursul de agent ecologic voluntar pe care GEC Nera îl derulează în cadrul acestor licee în perioada decembrie 2012 – aprilie 2013. Participanţilor la concurs li se vor acorda diplome şi premii”, precizează Doina Mărgineanu, consilier pentru relaţii publice al GEC Nera.

Ideea de bază a acestui tip de eveniment este conștientizarea în rândul elevilor a importanței pe care o joacă astfel de rezervații naturale, sabotate în ultimul timp. După această acțiune, va fi rândul liceenilor să organizeze activități pentru protecția mediului înconjurător, din care vor face parte colectarea de deșeuri și ambalaje de plastic și vizitarea obiectivelor turistice care aparțin patrimoniului natural al parcurilor.

banner 1000 x 100 hd