Chișărău a ratat întâlnirea de la Judecătorie!

Directorul de la Moldomin ar fi trebuit să se prezinte astăzi la Judecătoria Deta, unde a fost programat primul proces în cazul uciderii din culpă a studenților care au vrut să vină acasă, dar nu au mai ajuns.

Sala de judecată a fost astăzi plină până la refuz de apropiații celor trei tineri, omorâți în timp ce se întorceau de la Timișoara. În jur de 40 de persoane au așteptat să îl înfrunte pe fostul director al SC Moldomin SA, Iacob Chișărău, dar acesta s-a lăsat așteptat în zadar. Procesul s-a amânat, pentru că instanța nu avea cunoștință despre faptul că inculpatul este încarcerat și l-a citat acasă. În cazurile de deținere este obligatoriu ca inculpatul să fie adus la termen”, a declarat avocatul Vald Hosu pentru Express de Banat.

Următorul termen de judecată a fost programat pentru data de 09 aprilie.

Trimis în judecată
Cel de-al doilea dosar al directorului de la Moldomin Moldova Nouă a fost trimis recent în instanță. Cazul lui Mihai Romeo Turcea, Marcel Bien N’zemba şi Caius Bălteanu ajunge, în sfârșit, pe masa magistraților de la Judecătoria Deta.

„Nu pot să fiu împăcat niciodată și niciun fel de pedeapsă nu poate alina durerea. Am pierdut motivația vieții, de atunci. E cumplit să îl visezi și să te trezești plângând! A durat prea mult până ca dosarul să ajungă în instanță, și asta tot din cauza lui. Nu a încercat nici măcar o dată să ia legătura cu noi, ca să își prezinte scuzele”, a declarat Adrian Bălteanu, tatăl lui Caius, unul dintre cei trei tineri care și-au pierdut viața în accident.

Militează pentru pedeapsa maximă
Avocatul care reprezintă familiile explică faptul că în fața judecătorilor va milita pentru o pedeapsă maximă pentru Iacob Chișărău. „Noi considerăm că este un caz aparte față de alte spețe, și poziția noastră în fața instanței va fi orientată spre maximul pedepsei. Dacă primește o pedeapsă mai mică sau egală cu cea din celălalt dosar, nu va înțelege nimic. Mai mult, se poate aplica un spor la pedeapsă, ca să priceapă și gravitatea faptei sale”, spune avocatul Vlad Hosu.

Acesta a adăugat că infracțiunea e una care prin perspectiva comiterii ei nu denotă periculozitatea autorului, dar efectele sunt dezastruoase pentru un număr mare de persoane.

Comments

  1. nashpa says:

    noroc ca ti-ai amintit tu de tataie. da ai uitat sa spui care e celalalt dosar. si ce inseamna pedeapsa maxima. il calca si pe el? sau il executati voi in exprees de banat?