Curățenie pe străzi și locuri de parcare marcate!

Localitățile din județ încep să se apropie de orașele europene. Dacă la Bocșa se caută soluții pentru rezolvarea problemelor cu deșeurile, și Oțelu Roșu a mai făcut un pas spre civilizare: europubele și locuri de parcare marcate.

Situația de până acum în capitala din Valea Bistrei a fost una nefericită din punctul de vedere al parcărilor. Fiecare parca unde nimerea, fără o ordine sau o regulă și tocmai de aceea apăreau situații în care un locatar găsea un loc de parcare la două blocuri distanță de locuința sa.

Problema va fi rezolvată în această primăvară, când primarul Luca Mălăiescu va introduce sistemul de parcări cu plată, marcate pentru fiecare autovehicul în parte. „Vom începe marcajul parcărilor, ne vom civiliza ca celelalte orașe și vom închiria locuri de parcare. Am pus un preț modic de 5 lei pe lună sau 60 de lei pe an”, explică primarul orașului Oțelu Roșu.

Cât despre curățenia de primăvară, orașul arată destul de bine de când cu noile utilaje achiziționate. Iar dotările nu se opresc aici; ca să se ajungă la un nivel european, administrația locală a orașului achiziționează europubele. Speranța Primăriei este ca, în cel mult doi ani de zile, fața orașului să se schimbe total într-una specifică civilizațiilor europene.