Trotuarele din centrul Timișoarei, gata până începe școala. Pe viitor nu vor mai fi din asfalt, promit autoritățile

trotuare centru

Lucrările de reparații la trotuarele din zona centrală a Timișoarei vor fi gata până în toamnă, anunță viceprimarul Ruben Lațcău. Viitoarele proiecte vor fi gândite cu alte soluții tehnice pentru trotuare, fără turnări de asfalt, mai spune edilul local. 

Reparațiile la trotuarele din zona Cetate a Timișoarei au început în luna martie a anului trecut. Deja celebrele „trotuare șotron”, gândite de fosta administrație, nu sunt și pe placul actualilor edili locali.

„În niciun caz nu o să laud soluția estetică și materialele folosite pentru acele trotuare. Chiar îmi doresc ca la un moment dat să fie înlocuite. Viziunea mea pentru un anumit proiect public, din punct de vedere arhitectural, rămâne izolată, trebuie să fie o temă de proiectare și o soluție dată de specialiști. Nu trebuie eu să desenez culoarea și forma trotuarelor, dar trebuie să angrenăm oameni de specialitate care să facă lucrul ăsta. Cel puțin din vedere urbanistic, cred că nu sunt o soluție foarte bună și dacă există resurse sau soluții de finanțare a unei asemenea lucrări, noi vom angrena oamenii potriviți care să facă acest lucru.”, a declarat Gabriel Almăjan, arhitectul-șef al Timișoarei la preluarea funcției.

CITEȘTE ȘI: Trotuarele șotron de la Timișoara au zilele numărate în administrația Fritz. Creează un deranj optic major

În prezent se repară trotuarele de pe străzile C. D. Loga, Mihai Eminescu și cele adiacente. Viceprimarul Timișoarei spune că acestea vor fi gata până în toamnă.

„Lucrările vor fi finalizate până la începerea școlii ca să îi poată primi la timp pe elevi. Avem lucrări în curs și în zona 700, pe Brediceanu, și vom vedea o schimbare la carosabil și la bordurile din piață. După finalizarea celor de pe C.D Loga vom începe și cu trotuarele de pe Bulevardul Revoluției. Știu că turnarea de asfalt nu e soluția optimă pentru trotuare, dar pe viitoarele proiecte vom putea veni cu soluții mult mai moderne și europene.”, a explicat Lațcău.

Primăria a alocat în bugetul de reparații pe zona de infrastructură, pentru acest an, aproximativ 50 de milioane de lei. Recent au fost finalizate reparațiile la secțiunea de drum de aproximativ 1 km de pe Budai Deleanu care face legătura dintre Calea Șagului și bulevardul Dâmbovița. Muncitorii au aplicat și marcajele pentru trecerile de pietoni, stațiile de bus, parcări și pistă de biciclete pe carosabil.

„Odată finalizată marcarea, pistele de bicicletă vor fi semnalizate cu verde pentru ca șoferii de autovehicule să știe că nu pot parca pe ele și echipele de poliție vor da sancțiunile corespunzătoare dacă se mai întâmplă acest lucru.”, a mai anunțat viceprimarul.

CITEȘTE ȘI: Treceri de pietoni supraînălțate, în preajma școlilor din Timișoara. Câteva vor fi gata până în toamnă

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/