Trotuarele șotron de la Timișoara au zilele numărate în administrația Fritz. Creează un deranj optic major

Noul arhitect-șef al Timișoarei își dorește ca, la un moment dat, trotuarele șotron din centrul orașului să fie înlocuite, pentru că, spune el, nu au fost folosite nici materialele potrivite, nici nu arată bine din punct de vedere estetic. Fosta administrație a Timișoarei a finalizat trotuarele din Cetate în luna martie a anului trecut. 

„În niciun caz nu o să laud soluția estetică și materialele folosite pentru acele trotuare. Chiar îmi doresc ca la un moment dat să fie înlocuite. Viziunea mea pentru un anumit proiect public, din punct de vedere arhitectural, rămâne izolată, trebuie să fie o temă de proiectare și o soluție dată de specialiști. Nu trebuie eu să desenez culoarea și forma trotuarelor, dar trebuie să angrenăm oameni de specialitate care să facă lucrul ăsta. Cel puțin din vedere urbanistic, cred că nu sunt o soluție foarte bună și dacă există resurse sau soluții de finanțare a unei asemenea lucrări, noi vom angrena oamenii potriviți care să facă acest lucru.”, a explicat Gabriel Almăjan, noul arhitect-șef al Timișoarei.

Almăjan mai spune și că „trotuarele șah” creează un deranj optic major.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Nu numai culoarea, faptul că nu folosesc materiale potrivite pentru materiale protejate, nu se corelează cu fațadele, sistemul ăsta de șah coloristic creează un deranj optic major. Am remarcat, plimbându-mă pe jos, tot felul de detalii prost realizate. Să facem din trotuare o tablă de șah negru-alb în Timișoara mi se pare că nu e o soluție viabilă.”, a mai spus arhitectul-șef.

Gabriel Almăjan respinge și trecerea de pietoni realizată între Catedrala Mitropolitană și Filarmonica Banatul, în formă de clape de pian. „O altă idee care nu are nicio legătură cu funcționalitatea. Siguranța, mobilitatea și redesenarea spațiului public e mai importantă decât modelul trecerilor de pietoni. Dacă am propune lucruri mai optime o să aibă și mai mare succes.”, a declarat Almăjan.

Trotuarele în alb și negru au apărut în Timișoara în martie anul trecut, în centrul orașului, și au fost contestate de inspectorii de la Direcția de Cultură fiindcă nu aveau avizele și autorizațiile necesare. Au fost depuse și plângeri penale pentru rezolvarea conflictului. Zebra-claviatură a apărut în oraș în mai anul trecut.
1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/