Trei penalty-uri, cinci goluri, o eliminare și… trei puncte!

Sub privirile lui Dan Alexa, Metalul Reșița a trecut astăzi, cu 3-2 (1-1), de FC Olt Slatina și amenință în continuare poziția de lider a Timișoarei.

Rossonerii nu s-au mișcat grozav nici astăzi, după meciurile mai puțin reușite cu FC Bihor și Olimpia Satu Mare, dar importante sunt cele trei puncte obținute, care păstrează echipa din Valea Domanului pe locul doi în clasament. Fără Octavian Vasile, suspendat, și cu Anițoiu introdus în primul unsprezece deși nu s-a antrenat toată săptămâna din cauza unei răceli mai serioase, Metalul a impus ritmul în startul partidei și a deschis repede scorul. În minutul 13, Enescu a transformat un penalty obținut de Szabo, dar bucuria reșițenilor a ținut doar cinci minute, Fâșie restabilind egalitatea cu o lovitură de cap după o mare eroare în defensiva noastră.

 
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650937917488″]
 

Oaspeții au preluat inițiativa și i-au dat mari emoții lui Zimmermann în câteva rânduri. Cu 25 de minute înainte de final, Oprița a schimbat, preferându-l pe Feher în locul lui Bărbulescu. Mutarea s-a dovedit a fi inspirată, dar nu înainte ca puținii spectatori să fie reduși la tăcere de golul lui Verdeș, venit cu un sfert de oră înainte de final. Feher a scos imediat al doilea penalty pentru rosso-neri, numai că Enescu a trimis pe lângă poartă. Salvarea a venit de la Bogdan Szijj, fiul cunoscutului Ioșca Szijj. La cei 17 ani ai săi, s-a dovedit a fi cel mai bun om din trupa lui Oprița, golul său de 2-2 readucând speranța în tribunele aproape goale ale Stadionului „Mircea Chivu”. Insistenţa reşiţenilor din finalul partidei a fost răsplătită în ultimul minut, când Marius Omuţ a dictat din nou penalty, pentru henţ, dar şi eliminare la Blănaru. Feher a executat precis pentru 3-2 şi toate cele trei puncte puse în joc rămân în Valea Domanului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650934394470″]

Se bătură singuri!

„După primele minute am crezut că va fi un meci mai uşor. Mă aşteptam la altceva de la ei, dar am prins încredere după cum a început jocul. Cu Oradea a fost mult mai greu. Azi am luat însă două goluri pe greşeli copilăreşti, nici la Divizia D nu cred că vedeţi aşa greşeli. Primul gol a venit după o greșeală personală, la al doilea nu am ieșit la ofsaid. Anițoiu era într-un picior, dar îl felicit pentru caracterul de care a dat dovadă, cum a alergat astăzi și a ajutat echipa. El a venit aseară, după ce toată săptămâna nu a făcut antrenament, e răcit în continuare. A venit să arate oamenilor că nu-și bate joc de oraș. Am avut și noroc”, a declarat Daniel Opriţa după meci.

Dan Oprescu, antrenorul lui FC Olt, a avut o poziţie foarte interesantă: „Le-am spus băieţilor mei înainte de meci că Reşiţa nu ne poate bate decât dacă ne batem noi singuri şi s-a adeverit ceea ce am spus. Suntem singura echipă din Liga a II-a care nu am primit niciun penalty, iar alţii primesc câte trei într-un meci. Nu vreau să spun mai multe. Ne-am bătut singuri. Am făcut greşeli personale foarte grave. Dacă nu existau anumite aspecte, puteam câştiga”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651339865851″]

Metalul: Zimmermann – V. Creţu, Tătaru, Dandea, Aniţoiu – Szijj, Enescu, Bărbulescu, I. Szabo – Cl. Ionescu, Buhăescu. Rezerve: Ciucă – Ad. Ionescu, Feher, Hlinca, Vlaicu, Popescu, R. Cristian
FC Olt: Mogoşanu – Anghelina, Fîşie, Gligor, Covalschi – Leucuţa, V. Gheorghe, Ignea, Bardu – Verdeş, Căpăţînă. Rezerve: Nuno Claro – Giurcă, Morariu, Ştefan, Blănaru, Rogoveanu, Curtuiuş

banner 970 x 250

Comments

 1. resitean says:

  oprescule taci din gura…. voi din ce faze extrem de elaborate a-ti marcat??de 2 ori a-ti ajuns la poarta si a-ti dat 2 goluri.3 penalty toate clare si primul vostru gol discutabil… aceeasi faza am avut si noi asistentul nu a aratat nimic. una peste alta sunteti o echipa de locurile 4-6 nu va intindeti mai mult decat va este patura. o victorie meritata a resitei.se putea lejer un 4-2 chiar 5-2

 2. vasy says:

  meciul acesta a fost o mare incercare pentru voi . cele 2 care urmeaza vor fi destul de usoare fata de acesta. 6 puncte se vor adauga celor 35 existente si la final de retur ajungeti la 41 de puncte.

 3. GRN says:

  Felicitari !

 4. Resita says:

  Buhaescu s-a plafonat total. cred ca face antijoc de cand i-a promis dan alexa ca-l transfera la timisoara. nu cred ca un fost golgheter sa se comporte astfel incat sa nu mai lege nimic.de remarcat atitudinea lui ANITOIU care lupta si crede in promovarea RESITEI. sa fiti atenti cu toti ca nu intamplator dan alexa a venit azi sa vada meciul .reflectati cu luciditate si-mi veti da dreptate curand.

 5. fan metalu says:

  Dan Alexa a mai avut si cu jucatorii Caransebesului ceva tentative,promisiuni de transferuri ,nume de jucatori ai Caransebesului date prin presa ca sunt in vizorul lui pentru a fi transferati la Timisoara. Asta s-a intamplat in presaptamana meciului direct dintre Caransebes -Timisoara. Asa ca e posibil ca diavolul de Alexa sa-si fi bagat coada.

 6. vasy says:

  probabil asa stau lucrurile cu mizerabilul de dan alexa tinand cont ca resitei i l-a suflat pe eleka de la tarlugeni.robert eleka s-a aflat in tratative avansate cu conducerea echipei metalul si chiar oprita a mers la caransebes sa-l preia de la gara.un mizerabil acest alexa care se crede un redutabil antrenor. se dateau nestiutori ca nu este adevarat ca-l iau pe eleka la timisoara. RUSINE ALEXA, RUSINE TIMISOARA SI SIGUR NU PROMOVATI CU ASTFEL DE JOSNICII!!!!

 7. ultras resita says:

  cine vrea fulare ?

 8. resitean says:

  pt Resita daca stii putin fotbal, nu pe play station, vei vedea ca buhaescu a facut un meci fb…. la primul gol el recupereaza mingea la golul 3 el da centrarea fb de unde feher obtine 11m si in prima faza tot el castiga mingea intr-un duel la cap si ii da balonul lui ionescu… si a avut si o buna ocazie de a marca cu capul…