Trei jucători noi la ASU Poli pentru 2020! Ripensia, deocamdată doar cu plecări

Dacă CSM Reșița a anunțat că renunță la nu mai puțin de nouă jucători, la cluburile timișorene de Liga 2, schimbările nu sunt atât de mari numeric. Deocamdată, până la început de 2020, doar ASU Poli a anunțat trei noi jucători. În schimb, la Ripensia au fost patru plecări importante.

Alb-violeții antrenați de Octavian Benga au bifat deocamdată noutăți ”low cost”, pe măsura unui buget care rămâne, cel mai probabil  mic și în acest debut de an. Prima mutare a fost împrumutul, pe jumătate de sezon, a lui Dorin Codrea. În vârstă de 22 de ani, mijlocașul central s-a format la LPS Banatul și a fost la aSU în perioada 2013-2016. A mai jucat la Millenium Giarmata, ACS Poli și CSC Dumbrăvița, unde a fost legitimat în toamnă. Pe un an și jumătate a venit Dragoș Săulescu, jucător de care Dorinel Munteanu nu a mai avut nevoie la Reșița. Mijlocașul dreapta de 27 de ani este un produs al Pandurilor și a mai trecut în cariera sa pe la  Minerul Mătăsari, Pandurii Târgu Jiu 2, Măgura Cisnădie, FC Caransebeş, Naţional Sebiş şi CSM Reşiţa.

Iar dacă, de bine de rău, Săulescu a dat 5 goluri în tricoul Reșiței în toamnă, cu toată că a evoluat mai mult la Liga 3 în cariera sa, a treia mutare a poliștilor este cea care ridică semne de întrebare. Este vorba de atacantul de 26 de ani, Alexandru Pop. Produs al clubului U Cluj, a mai trecut în cariera sa pe la Sănătatea Cluj, Gloria Bistriţa, Unirea Jucu, Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila, UTA, Aerostar Bacău şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu. De la arădeni, Pop a plecat ca dezamăgire, cu băcăuanii a retrogradat, iar la Viitorul Pandurii nu a jucat nici măcar un meci ca titular. În doar trei partide a intrat din postura de rezervă și a totalizat 89 de minute. Fără niciun gol marcat!

De la ASU Poli, deocamdată singura plecare notabilă este a lui Adrian Ungureanu. În schimb, plecările au fost un capitol interesant la Ripensia. Până la urmă, antrenorul Alexandru Pelici a rămas, dar au plecat patru jucători. Este vorba de Marius Fotescu, Adrian Zaluschi, Marius Staicu și Călin Toma. Până acum, clubul roș-galben nu a anunțat niciun transfer, dar e clar că voi fi și noutăți. Ripensia se va reuni în 14 ianuarie, în timp ce ASU Poli o face mai devreme, în 10.