Sărbătorile continuă, la fel și accidentele rutiere! O femeie și un bărbat au ajuns la spital

Zilele libere ale sărbătorilor de iarnă aduc, din păcate, și multe accidente pe șoselele din Banat. A doua zi din noul an nu a fost deloc grozavă pentru doi șoferi care s-au ciocnit în comuna Dumbrăvița, dar nici pentru un bărbat care străbătea comuna Chevereșu Mare. Două dintre victime au ajuns la spital, iar o persoană este într-o stare destul de precară. 

Accidentul din Dumbrăvița  a avut loc cu puțin timp înainte de prânz, la intersecția străzilor Ion Creangă cu Simfoniei. Două mașini s-au ciocnit, una cu bordul, iar cealaltă cu partea laterală pe care se află șoferul. Una dintre victime este un bărbat în vârstă de 64 de ani, iar cealaltă, o femeie de 30 de ani. Domnul a fost ceva mai norocos și nu a avut nevoie de un drum până la spital. Nu același lucru se poate spune și despre femeie, care a fost transportată  la o unitate medicală, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Cele două victime nu au fost încarcerate în mașini, deoarece impactul nu a fost unul chiar atât de puternic. La locul accidentului s-au deplasat un echipaj ISU Timiș cu doi subofițeri și un voluntar, cu o autospecială de primă intervenție cu modul de descarcerare, precum și o ambulanță, cu asistent.

În cazul accidentului din comuna Chevereșu Mare, petrecut pe drumul județean 592, șoferul a rămas încarcerat în autoturism. Aici a fost vorba de o răsturnare a mașinii, pe câmp. Bărbatul de 51 de ani care se afla la volan a fost extras dintre fiarele contorsionate la ora prânzului. După ce victima a fost scoasă de pompieri, a fost predată unui echipaj SMURD și a fost transportată la spital. La locul intervenției s-a deplasat o autospecială de intervenție cu descarcerare a ISU Timiș, un echipaj SMURD tip C și opt pompieri.

Șoferul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara cu un traumatism cranio-cerebral închis, fractură de membru inferior stâng deschisă, o altă, dar închisă, la piciorul drept. Omul resimțea dureri la spate și umăr, iar reprezentanții ISU transmit că e suspect și de o hemoragie internă.