Transmitere comunitară a coronavirusului și în Caraș-Severin!

Anunțul a fost făcut astăzi de Prefectura cărășeană. Chiar dacă mai bine de jumătate dintre cazuri ar proveni din infectarea în alte județe, se poate vorbi deja și la nivelul Caraș-Severinului de transmitere comunitară.

Creștere-record atât la nivel național, cât și în județul Caraș-Severin a numărului de teste cu rezultat pozitiv. Dacă în România au fost raportate 994 de cazuri în ultimele 24 de ore, Caraș-Severinul are 19 cazuri noi, ajungând la un total de 164 de cazuri de la debutul pandemiei. Creșterea l-a determinat pe prefectul Cristian Gâfu să transmită astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a
Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă: „Ne aflăm într-un moment critic al evoluţiei pandemiei, atât la nivel de ţară, cât şi la nivelul judeţului Caraş-Severin. Chiar dacă peste 65% din noile cazuri confirmate pozitiv în judeţul nostru în ultima perioadă au contactat virusul în alte judeţe, s-a constat că şi în Caraş-Severin există transmitere comunitară”.

Prefectul a semnalat şi pericolul pe care îl reprezintă întrunirile cu caracter religios, ale tuturor cultelor, care se desfăşoară fără respectarea normelor de prevenţie.

Din cele 164 de cazuri pozitive din Caraș-Severin, 108 s-au vindecat. Acum sunt internate 30 de persoane în spitale (12 la Reșița – 3 infectați la abatorul Smithfield, 14 la Caransebeș și 4 cărășeni în alte județe). Alte 15 persoane depistate pozitiv au ales izolarea la domiciliu: 1 Bocșa, 4 Reșița, 9 Caransebeș, 1 Anina.

Până acum, 10 persoane din Caraș-Severin infectate cu coronavirus au murit. Cel mai recent deces s-a înregistrat în 19 iulie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/