Două spitale din Timișoara ar putea fi dotate cu fonduri europene! Se cer peste 19 milioane de lei

Bani cash
untitled design set 970x90 px

Se apelează la toate variantele pentru ca spitalele să fie dotate corespunzător mai ales în timp de pandemie. Reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că vor să atragă fonduri europene pentru două unități sanitare, iar proiectul vizează „dotarea masivă” a acestora.

Municipalitatea a alocat în jur de 28 de milioane de lei în ultimele luni pentru spitalele pe care le are în subordine. Peste 17 milioane de lei pentru dezvoltate, iar în jur de 10 pentru funcționare. Acum se apelează la fonduri europene pentru dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. 

„Am alocat resurse importante pentru spitale. În același context al importanței pe care îl acordăm în domeniul sănătății depunem două cereri de finanțare pe fonduri europene încercând să valorificăm la maximum și aceste noi oportunități care s-au ivit. Un proiect vizează dotarea masivă a două spitale.”, a spus primarul Nicolae Robu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Se cere finanțare europeană în valoare de aproape 19 milioane de lei pentru dotarea Spitalului „Victor Babeș” și peste 670.000 de lei pentru „Louis Țurcanu”. Cu acești bani nerambursabili se urmărește achiziționarea a zeci de echipamente performante: de la aparate complexe de monitorizare a funcțiilor vitale, ecograf ultraperformant, aparate de dializă, instalații de laborator până la echipamente de protecție precum măști, halate, combinezoane sau mănuși. Deocamdată, municipalitatea se focusează pe primul pas – depunerea cererilor de finanțare.

„Pentru Spitalul de Copii Primăria mai are aprobat un proiect prin care se vor face dotări de echipamente pentru noul corp, tot cu finanțare europeană. Noi alocăm bani și avem promisiunea că ni se vor rambursa ceva sume din ce am investit acolo pentru că în contextul actual capacitatea noastră este destul de limitată. Vrem să mergem mai departe pe tot frontul pe care ni l-am asumat însă pentru anumite obiective e nevoie și de acordul statului.”, a mai spus primarul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/