Numărul de locuri pentru bolnavii COVID-19 poate fi crescut la Timișoara. Spitalul „Victor Babeș” primește sprijin și din alt județ

untitled design set 970x90 px

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus i-a pus în dificultate pe reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. Numărul de locuri este limitat din cauză că sunt internați și pacienți cu alte patologii din sfera bolilor infecțioase, dar există variante pentru rezolvarea problemei. Unele vin chiar și din alt județ.

Primarul Nicolae Robu a explicat care este situația de la Spitalul de Boli Infecțioase. Unitatea a rămas fără locuri pentru pacienții confirmați pozitiv cu noul virus pentru că nu toate clădirile sunt destinate acestor bolnavi. Există soluții însă.

„Nu mai sunt locuri în contextul actual în care s-a revenit la internarea și tratarea unor bolnavi cu alte diverse afecțiuni. Noi am avut chiar 200 de bolnavi COVID-19 internați. Erau ieri 68. Dacă situația ar degenera și ar fi nevoie, evident că acolo s-ar putea reveni la ceea ce a fost în perioada stării de urgență și anume la punerea la dispoziție a spitalului doar pentru bolnavii COVID. În plus, avem spitale-suport cum e Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal”, a explicat Nicolae Robu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Sprijin pentru Spitalul „Victor Babeș” a venit și de la Arad. „Ni s-a cerut să preluăm la Arad pacienți timișoreni diagnosticați cu COVID-19. De menționat este faptul că la începutul pandemiei în România, în luna martie, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a tratat pacienți din Arad, confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Le mulțumesc colegilor din Timișoara și, în măsura posibilităților, îi ajutăm și noi, pentru că trebuie să fim solidari și corecți cu cei care, la rândul lor, ne-au ajutat! Comitetului Național pentru Situații de Urgență ne-a contactat în vederea preluării unor pacienți pozitivi, dacă secțiile COVID-19 din Timișoara nu vor mai avea suficiente locuri”, a spus Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Nicolae Robu a mai amintit și de Spitalul de Campanie ridicat de Ministerul Apărării Naționale, dar acesta nu a fost inaugurat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/