După CSM Metalul, se naşte Clubul Şcolar Sportiv Gloria!

Proiectul din Valea Domanului prin care rosso-nerii ,,promovează” în eşalonul secund propulsează echipa din Govândari în Liga a III-a.

Pavel Aghescu şi Gabi Stănucă au pus la punct, nu cu mult timp în urmă, un plan interesant prin care Gloria să redevină ce a fost cândva. Rezultatele au început uşor, uşor să se vadă, dar proiectul celor doi s-a schimbat din mers odată cu începerea colaborării cu concitadina din Valea Domanului, sub patronajul administraţiei publice locale.

Aghescu şi Stănucă au început reconstrucţia clubului de jos, la toate capitolele, pentru că gruparea alb-albastră ajunsese la un moment dat în pragul desfiinţării. Fără să ştie că Gloria va juca atât de repede din nou în Liga a III-a, cei doi au dat startul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a bazei sportive, au instalat la grupele de copii numai profesori de sport şi au păstrat în lotul echipei mari doar tineri de persepectivă, care să aibă un cuvânt greu de spus în cel mai scurt timp posibil. Acum, când e clar că alb-albaştrii vor evolua pe a treia scenă a fotbalului românesc, Gloria continuă să se transforme.

,.Fotbalul în Reşiţa va merge pe trei nivele, Liga a II-a, a III-a şi a IV-a. Noi sperăm să fie o înţelegere bună între municipalitate şi cluburile de fotbal, pentru că fără finanţare nu putem face nimic. Pentru că suntem aici între şcoli şi datorită faptului că se implică şi municipalitatea, cred că acest lăcaş de fotbal ar putea fi numit Clubul Şcolar Municipal Gloria Reşiţa. Gloria rămâne, că e de aproape 53 de ani aici. În câteva zile vom şti sigur, dar se pare că vom juca în Liga a III-a”, a declarat Pavel Aghescu, preşedintele clubului din Govândari.

,,Va fi foarte bine dacă vom merge în Liga a III-a, pentru că vom accelera puţin promovarea jucătorilor tineri, dacă nu, anul viitor pe vremea aceasta vom fi promovaţi în Liga a III-a. Le mulţumesc lui Ciprian Urican şi Vali Boşca pentru că au venit alături de noi să pună umărul la acest proiect”, a completat Gabi Stănucă, preşedintele secţiei de fotbal a clubului.

Stafful tehnic al Gloriei s-a completat începând de astăzi cu Ciprian Urican, consilier tehnic, şi Vali Boşca, antrenor secund. ,,E un proiect extrem de atrăgător. Eu voi coordona întreaga activitate, voi colabora cu Dan şi cu Vali pentru a ne atinge obiectivele. Voi analiza potenţialul lotului, voi face programul de pregătire, urmând ca ideile mele să fie transpuse în practică de către colegii mei. Există mare potenţial, dar trebuie să înţelegem că proiectul nostru nu e condiţionat de liga în care vom juca, doar că aceşti tineri trebuie să joace într-o competiţie cât mai puternică”, a afirmat Urican.

Din primele informaţii, din lotul folosit anul trecut de FCM Reşiţa, doar Haidău, Staicu şi Costescu vor fi reţinuţi de Alex Pelici în Valea Domanului, restul jucătorilor urmând să ajungă la gruparea din Govândari. Loturile celor două echipe reşiţene vor fi definitivate în zilele următoare. Semnale cu privire la jucătorii care vor fi direcţionaţi către Gloria există deja. ,,Nu am discutat cu Alex Pelici despre jucătorii pe care îi va păstra, dar am făcut o listă cu domnul preşedinte Stănucă în ceea ce-i priveşte pe posibilii jucători de la CSM care ar putea ajunge la noi. Timpul e scurt şi lucrurile trebuie grăbite, pentru că la Liga a III-a sunt alte cerinţe. Lotul nostru actual e clar că nu e de Liga a III-a. Un schelet important cu siguranţă va ajunge la noi”, a spus antrenorul Dan Boltaşiu. În tot acest timp, la Stadionul Gloria continuă lucrările de modernizare. Se redeschide cantina, se amenajează bazinul pentru refacere şi toate celelalte, iar terenul de zgură va fi acoperit cel mai probabil cu covorul sintetic cumpărat de Cristi Chivu iniţial pentru puştii din Valea Domanului. Sunt intenţii frumoase, e un proiect bine gândit şi sunt toate şansele ca alb-albaştrii să arbitreze din nou lupta pentru promovare în prima ligă.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Felicitari conducerii clubului Gloria in realizarea unui proiect inceput CU doi ani in urma. Deasemenea, nota 10 articolului scris si ilustrat de Dani Stanciu!