Transcendence – viața după moarte

explo 1000x200

Transcendence, debutul regizoral al lui Christopher Nolan, vechi colaborator al lui Wally Pfister,  reprezintă  un film cu idei mărețe, frumoase, în care Johnny Depp joacă rolul doctorului Will Caster, om de știință, lider mondial în inteligență artificială, a cărui personalitate este transferată într-un computer.

Întreaga sa viață se concentrează pe stăpânirea unui concept numit ,,singularitate” – sau ,,transcendență”, cum o numește el, în care o mașină devine perfect conștientă, completată cu o inteligență de neegalat și o gamă completă de emoție umană. Este o perspectivă orbitor descurajatoare, una care în cele din urmă îl transformă pe Caster în ținta unei tentative de asasinat.

Otrăvit și uitat de lume, Caster ajunge în punctul în care mai are doar câteva săptămâni de viață, poate chiar zile. Dar soția lui, Evelyn (Rebecca Hall), nu-l va lăsa să moară fără să lupte. Cu ajutorul celui mai bun prieten, Max Waters (Paul Bettany), ea îl conectează pe Will la PINN (rețea neuronală independentă din punct de vedere fizic), oferindu-i astfel posibilitatea de a trăi digital după moarte. Astfel Evelyn reușește să atingă visul de-o viață al lui Will.

citește mai multe pe:  http://www.itrocks.ro/transcendence-viata-dupa-moarte/