„Totul va fi bine”, mesajul Iepuraşului şi al persoanjelor de poveste transmis micuţilor din Moldova Nouă

În ideea de a nu nărui speranța și visurile copiilor, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, mai multe administrații publice locale din Caraș-Severin au ținut neapărat să le facă o bucurie celor mici. Nu oricum, ci aducându-l pe iepuraș și prietenii săi în cadrul unui spectacol stradal sub tema: „Iepurașul în culori”.

După ce trupa de la „Teatrul DA” și voluntarii „Nevo Parudimos” s-au ocupat să îl plimbe pe iepuraș pe toate străzile municipiului Reșița, ieri, 17 aprilie, a venit rândul micuților din Moldova Nouă nu doar să admire surpriza pregătită pentru ei, ci să-i transmită urecheatului cu daruri ultimele dorințe vizavi de cadourile așteptate.

Începând cu orele după-amiezii, carul alegoric cu personajele de poveste (echipate corespunzător: măști, mănuși), escortat de mașina poliției, căruia îi s-au alăturat primarul urbei de la malul Dunării şi angajații primăriei, a pornit pe străzile orașului având o misiune deloc ușoară ținând cont de contextul actual: să aducă un strop de bucurie și speranță în sufletele micuților.

Alături de părinți și bunici, copiii, din fața casei sau de la balcon, au rezonat cu entuziasmul și cântecele personajelor preferate, semn că acțiunea inițiatorilor a avut un impact pozitiv, dar și unul benefic.

Prezent în coloana iepurașului, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma a relatat ce anume a văzut în ochii micuților vizavi de surpriza pregătită:

„A fost o zi extrem de frumoasă și plăcută. Mă bucur că am putut aduce un zâmbet pe chipurile copiilor din Moldova Nouă, dar mă bucur foarte mult că am văzut un zâmbet și pe chipurile părinților și bunicilor care au ieșit la geamuri alături de micuți. A fost un eveniment care cred că, pe viitor, ar trebui repetat. Această pandemie ne dă oportunitatea de a identifica modalităţi frumoase și plăcute prin care putem să aducem acest zâmbet copiilor. Pentru mine a fost experiență extrem de plăcută, mai ales că au fost trezite în mine și în toți cei din primărie prezenți, datorită iepurașului și a celorlalte personaje din desenele animate, amintirile copilăriei. Îmi pare rău că nu am putut intra pe toate străzile din orașul Moldova Nouă, dar contextul și coloana nu ne-ar fi permis să putem intra peste tot. Am văzut zâmbet, am văzut bucurie. Pot să spun că intrăm în Paște cu un zâmbet în sufletele noastre în ciuda vremurilor complicate pe care le trăim”.

Mai mult decât atât, edilul-șef a ținut să le transmită cetățenilor să nu se abată de la regulile impuse de autorități în această perioadă și i-a asigurat că voluntarii bisericilor se vor ocupa să distribuie atât pâinea binecuvântată, cât și Lumina Sfântă: „Le recomand tuturor, în aceste zile, să respecte ordonanțele militare și să ne bucurăm de cei dragi, fie că îi avem alături de noi, acasă, fie prin intermediul tehnologiei moderne, dacă se află la distanță. Le recomand să urmărească slujbele religioase la TV sau online și să aștepte ca voluntarii să distribuie Paștele tradițional, dar și Lumina Sfântă în Noaptea de Înviere”.