Torma merge pe asumare. Nu-i pasă de întâlnirile din baruri

Chiar dacă își dorește să rămână la cârma orașului Moldova Nouă, și după 2020, primarul Adrian Torma e conștient că acest lucru depinde numai de voința cetățenilor. În plus, în cazul unui nou mandat, edilul vrea să meargă pe ideea asumării deciziilor, atât de către cetățeni, cât și de către primar, evitând astfel o stare de conflict continuă între cele două părți.

În contextul în care situația potențialilor contracandidați ai edilului-șef pentru scaunul de primar este încă incertă, Torma rămâne cu „picioarele pe pământ”, cel mai aprig rival al său fiind nimeni altul decât propria persoană. Întrebat dacă vede sau nu, în viitoarea bătălie electorală, un posibil duel cu fostul primar al urbei de la Dunăre, Ion Chisăliță, social-democratul a ținut să precizeze următoarele: „Deocamdată, nu s-a arătat încă ceva. Eu îi port și i-am purtat întotdeauna un respect deosebit domnului Chisăliță. E omul care a ieșit pentru mine în campanie. Consider că nu va candida din partea PNL, nu va candida deloc. Aceasta este opinia mea, în urma unor discuții. Nu știu care va fi candidatul PNL-ului, dar cred că vor încerca, cumva, să se adune, așa, să scoată un candidat”.

Singura așa-zisă concurență pe care o vede actualul șef al administrației publice locale de la malul Dunării se referă la „candidații de meserie” care, în loc să pună la punct lucruri concrete pentru oraș, continuă să dezbată unul și același subiect, fie prin cafenele, fie prin baruri – „Adrian Torma și candidatura la primărie”: „Singura mea concurență se referă la foștii candidați care, acum, populează activ pomenile și înmormântările, asta pentru că, acolo, e un loc în care se adună multă lume și fac anticampanie. Mai merg la câte o cafenea, la câte un bar, unde, și acolo, subiectul este: Adrian Torma și candidatura la primărie. Nu mă tem de nimeni, dar trebuie să fii pregătit și pentru eșec. Nu ești sigur, în nicio competiție, că tu vei câștiga. Sunt pregatit ca, din iunie, să nu mai fiu primar. Nu e decizia mea, nu depinde de mine. Eu îmi doresc din tot sufletul să mai fiu încă patru ani primar pentru că pun multă energie, mi-am consumat foarte mult timp și o fac cu drag. Simt că s-a construit o echipă la Moldova Nouă, văd primii muguri ai viziunii mele. Deci îmi doresc, dar nu e după ceea ce-mi doresc eu, e după ceea ce își dorește comunitatea și dacă comunitatea va înțelege că e normal să avem continuitate, voi rămâne primar”.

În plus, Adrian Torma vede campania electorală din 2020 diferită de cea din 2016, acesta dorindu-și ca cei din jurul lui să aibă capacitatea să își asume anumite decizii pe care le va lua pentru comunitate. Totodată, primarul spune că le va cere votul cetățenilor nu doar pentru el, ci și pentru echipa din care face parte, asta pentru a evita „căciuleala” pentru voturi în cadrul Consiliului Local.

„În actuala campanie, voi ieși cu oameni care, dacă voi ajunge primar, pe viitor, vor fi cei care, din punctul meu de vedere, îmi vor da validarea că pot continua în viziunea pe care am gândit-o. Va fi puțin diferită candidatura față de primul mandat. Voi veni cu oameni care, pe viitor, vor trebui să-și asume lucruri pe care eu mi le asum. De aceea, voi cere votul cetățenilor atât pentru mine, cât și pentru partidul din care fac parte, asta pentru a putea avea o majoritate care să ne permită să pregătim oameni și să nu trebuiască să ne tot căciulim pentru voturi în Consiliul Local, lucru care nu va genera niciodată plus valoare comunității.”, a mai ţinut să precizeze edilul social-democrat.