„M-ați dat pe spate”. USR și-a prezentat ”arsenalul” cu care candidează la Consiliul Local Timișoara

banner publicitar

O parte dintre candidații USR pentru Consiliul Local Timișoara și-au prezenta ideile, dar s-au prezentat și pe ei înșiși, într-un eveniment al organizației programat în această seară. 15 dintre cei care doresc să fie aleși locali în Capitala Banatului au luat cuvântul și au avut de răspuns și la întrebări scrise pe bilețele împăturite.

USR are o listă de 32 de candidați, dar doar 15 au venit să se prezinte, cu subiect și predicat, în fața propriului electorat. În general, majoritatea candidaților aveau vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, dar au existat și excepții notabile, chiar ”pete de culoare” pentru structura partidului, una în general cu oameni încă tineri, dar care au deja o carieră importantă în spate. Printre candidați, majoritatea au profesii precum cea de arhitect, inginer (preponderent pe probleme de mediu sau chimie), manageri, profesori universitari sau IT-iști. De asemenea, un amănunt important este că o mare parte dintre candidați au ținut să sublinieze că sunt părinți.

Cei 15 candidați au fost împărțiți în două grupe. Fiecare a avut trei minute să se prezinte, după care s-a trecut la răspunsurile la întrebările de pe bilețele, trase la sorși. Întrebările se refereau în general la teme generale, prin care candidații puteau dovedi ce viziune au pentru Timișoara. Cei 15 sunt: Victor Drăgoi, Aida Szilagyi, Bogdan Răescu, Ruben Lațcău, Mihai Donici, Paula Romocean, Mihai Mortan, Ovidiu Merean, Rodica Militaru, Tiberiu Simionaș, Dragoș Nistor, Ana Munteanu, Dan Reșitnec, Jorge Gonzalez și Răzvan Negrișanu.

”Domnul primar vorbește de goluri și mănâncă dude”

În principal, candidații USR nu au avut aspecte majore asupra cărora să se contrazică. Majoritatea au marșat pe idei preocum trasnparentizarea administrației, creșterea gradului de digitalizare în primăria timișoreană, importanța unei viziuni ecologiste în oraș, importanța unei viziuni de dezvoltare și peisagistică mai coerentă, o importanță mai mare acordată culturii și eficientizarea transportului în comun. ”Domnul primar vorbește despre goluri și mănâncă dude în loc să vorbească despre gunoiul din oraș”, a spus Ovidiu Merean.

De remarcat că în USR Timiș există mult optimist legate de alegerile locale din iunie. ”M-ați dat pe spare! Eu sunt absolut entuziasmat de promisiunile voastre, profesionalismul vostru, pasiunea voastră, păsarea (n.r. implicarea. Fritz este etnic german și mai are unele mici scăpari în limba română, nu întotdeauna cu termeni din DEX) voastră. Eu sunt convins că nu doar că trebuie să câștigăm primăria, ci și o majoritatea uriașă în consiliul local, pentru a intra cât mai mulți dintre voi, alături de colegii de la PLUS”, a spus Dominic Fritz, prezent la eveniment.

Spaniolul Jorge Gonzalez, unul dintre candidații de peste 50 de ani ai USR, a sintetizat și el foarte bine optimistul major din filială. ”O mașină mare nu e o condiție pentru a fi un om de succes. Dominic fritz, viitorul primar al Timișoarei, nici măcar nu are mașină”, a spus Gonzalez, venit acum mulți ani din Madrid în Timișoara.

Alegerile au început

Cei din USR au anunțat că vor avea o listă cu 32 de candidați. Ordinea însă e foarte importantă. În acest sens, se organizează alegeri. De miercuri, de la ora 9 până la ora 20, se poate vota anticipat la sediul USR Timiș. Sâmbătă va fi ultima zi a votului.