Fostul secretar al Primăriei Timișoara a contestat sentința prin care a fost condamnat definitiv în dosarul „Poli”

Fostul secretar al Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a apelat la o cale extraordinară de atac prin care a contestat sentința definitivă pronunțată în dosarul „Poli” de Curtea de Apel Timișoara.

Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, alături de fostul primar Gheorghe Ciuhandu și două foste directoare, fostul secretar al Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a depus la Curtea de Apel Timișoara o contestație în anulare. Practic, Cojocari a cerut anularea sentinței prin care a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare în dosarul „Poli”.

Cojocari și-a întemeiat cererea de anulare a sentinței definitive invocând faptul că sentința a fost pronunțată de un complet de divergență fără a fi specificat lucrul acesta în decizia finală. În al doilea rând, Cojocari reclama faptul că nu a fost judecat de un complet specializat. „Am două motive temeinice. A fost complet de divergență. O judecătoare a spus să achite, una să condamne. A venit al treilea și nu mai apare opinia judecătoarei care a spus să achite. Nu se mai știe că a fost complet de divergență. Al doilea motiv e acela că nu sunt completuri specializate. Curtea de Apel nu a avut complet specializat.”, a declarat Cojocari.

dacus 05 iulie 2024

Fostul secretar al Primăriei Timișoara a fost trimis în judecată recent de DNA și în dosarul caselor vândute ilegal pe Legea 112. În acest dosar, Cojocari este acuzat că a semnat 61 de contracte ilegale de vânzare a unor case către persoane care nu îndeplineau condițiile legale pentru a putea cumpăra. Cojocari a declarat că nu a văzut încă rechizitoriul pentru a-și putea formula apărarea.

Cererea de anulare a sentinței a fost respinsă.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/