Torma îi întinde mâna lui Vela: „Cu înţelepciune, preşedintele îşi va da seama că excluderea mea e o decizie eronată!”

untitled design set 970x90 px

Excluderea din PNL a lui Adrian Torma nu e un capitol încheiat, mai ales după ce s-a aflat că decizia finală aparține Comitetului Director Județean al partidului, iar primarul de la Dunăre a făcut un prim pas spre împăcarea cu Marcel Vela!

Eliminat din PNL pe motiv că ar fi făcut în așa fel încât liberalii să nu câștige europarlamentarele la Moldova Nouă, Adrian Torma amintește că orașul dunărean a fost mai mereu un bazin electoral social-democrat. În plus, completează acesta, în momentul în care a hotărât să facă parte din PNL și-a asumat toate riscurile. Atât piedicile puse de către fostul primar, actualul prefect de Caraș-Severin, Matei Lupu, în privința afacerilor familiei sale, cât și faptul că liberalii, la momentul respectiv, adunau în zonă undeva la 200 de voturi. Nicidecum 3.000, de care Torma s-a bucurat în 2016. „Sunt dezamăgit pentru că s-a uitat foarte rapid, în special domnul președinte, care, imediat după ce am câștigat alegerile din 2016, era foarte bucuros pentru faptul că Moldova Nouă a intrat în rândul orașelor liberale. Sunt dezamăgit că a uitat acel moment, că a ales din tot sacul ăla de grâu să se uite la un bob de neghină, judecând bobul de neghină, nu întreg sacul”, a declarat Torma pentru expressdebanat.ro.

Acesta mai spune că Vela, omul care face politică de peste 20 de ani, nu ar fi trebuit să-l taxeze atât de drastic, ci să țină cont de cât de greu este să conduci un oraș complicat, învăluit atât de problemele rămase moștenire, cât și de cele apărute în timpul mandatului. Iar plecarea Delphi este doar una dintre ele. „Nu e ușor să supraviețuiești și să dai speranță oamenilor că se poate mai bine. Faptul că Moldova Nouă e campioană la depunerea de proiecte și accesare pe liniile actuale, din 2016 încoace, e o dovadă că mie-mi pasă”, subliniază Adrian Torma.

CITEȘTE ȘI:

Nelu Popa: „După Torma, ar fi trebuit dați afară din PNL și Robu, și Boc! La Cluj și la Timișoara, USR a spulberat PNL!”

NEWS ALERT. Adrian Torma, dat afară din PNL! Următorul: Felix Borcean! Ludovic Orban ridică din umeri!

Declarat liberal convins, Torma mizează în continuare pe experiența politică și pe flerul președintelui Marcel Vela. Astfel, crede sincer că excluderea sa ar putea fi nevalidată de Comitetul Director Județean, mai ales în condițiile în care alegerile prezidențiale sunt aproape și are ocazia de a-și lua o frumoasă revanșă în lupta cu PSD. „Poate, în campania aceasta, nu am putut să mă implic mai mult decât și-ar fi dorit ei. „Cu înțelepciune, cu chibzuință sunt convins că președintele Marcel Vela își va da seama că excluderea mea e o decizie eronată. Eu spun să se repoziționeze și să facă un pas înțelept. Să pună mâna pe telefon și să ne auzim! Poate reușim să eliminăm lucrurile neplăcute din trecut, ca, pe viitor, să le putem face să fie și mai bine. Nu pot să fiu supărat pe colegii mei din Biroul Permanent”, a mai afirmat Adrian Torma.

Comitetul Director Județean al PNL Caraș-Severin va analiza propunerea Biroul Permanent Județean privind excluderea din partid a lui Adrian Torma în 18 iulie, la Ezeriș.