Nelu Popa: „După Torma, ar fi trebuit dați afară din PNL și Robu, și Boc! La Cluj și la Timișoara, USR a spulberat PNL!”

explo 1000x200

„Mă dau afară din PNL?! La ce am văzut săpămâna trecută, se pare că ne putem aștepta la orice!”, e convins primarul Reșiței!

Excluderea lui Adrian Torma din PNL e o lovitură grea, o înfrângere pentru PNL Reșița, care i-a ținut partea edilului de la Moldova Nouă, recunoaște Popa, liderul organizației municipale. „Colegii liberali din Biroul Politic Județean au găsit că e bine să îl dea afară din partid pe Adi Torma. Eu nu sunt adeptul epurărilor politice. Eu sunt adeptul strângerii echipei. Dacă e cineva care greșește trebuie să încercăm să-l sprijinim și să-l ajutăm, să-i dăm încă o șansă. Am făcut tot ce mi-a stat în putință să nu se întâmple această ruptură. Se pare că nu am avut noroc. Nu știu ce se va întâmpla, eu prefer să mă concentrez pe oraș, le-am spus și colegilor mei din județ. Fiecare trebuie să-și poarte crucea. Mă vor expulza și pe mine din partid?! Nu știu ce o să se întâmple, vom vedea. La ce am văzut săpămâna trecută, se pare că la ora asta ne putem aștepta la orice!”, a declarat Nelu Popa.

Șeful PNL Reșița recunoaște că excluderea lui Torma e și propria sa înfrângere și a organizației pe care o conduce. Și asta pentru că părerea sa și a colegilor săi liberali din Reșița n-a contat deloc. „Dacă luați în considerare faptul că noi am făcut un Birou Local în care am votat să nu fie excluși colegii noștri și am prezentat această decizie a noastră și nu a fost luată în considerare, o putem lua în considerare ca o înfrângere a Biroului Municipal Reșița. Eu vreau să fac mai multă administrație și mai puțină politică. Viitorul va decide dacă s-a decis bine acolo sau nu. Îniante de venirea lui Torma în PNL știu că acolo s-au luat 200 de voturi, la alegerile locale în care Torma a fost ales s-au luat 3.000 de voturi și la alegerile europarlamentare s-au luat 800 de voturi. Dacă vreți să judecăm din punctul ăsta de vedere al rezultatului de alegeri, pe acelși sistem sau pe aceași structură, ori pe același calcul matematic, ar fi trebuit dați afară și Robu, și Boc. La Cluj și la Timișoara, USR a spulberat PNL, dar asta e!”, a mai comentat Nelu Popa.

banner 970 x 250