FOTO. Rudăria a prins culoare! Peste 200 de voluntari au dat viață comunei cu mori de apă

po 1000x100px (3)

29 de case au fost colorate în cadrul unui proiect unic în România! Timpul scurt și vremea capricioasă nu au stat în calea voluntarilor care au venit hotărâți să transforme comuna Eftimie Murgu într-una mult mai colorată și primitoare.

Peste 200 de voluntari s-au reunit la sfârșitul săptămânii la Eftimie Murgu, în Caraș-Severin, în cadrul proiectului „Color the Village”. Acesta a avut ca scop principal reabilitarea a 30 de case, intervențiile realizându-se la familiile fără posibilități financiare.

La final de eveniment se trage line și se ajunge la concluzia că s-a intervenit la 29 de case, dintre care 26 au fost refăcute complet și 3 parțial. S-a tencuit, s-a făcut curățenie în camerele principale, s-au vopsit ușile și geamurile; s-a vopsit chiar și o cameră, dar și o fântână și un pod.

La acțiune au participat și echipe din partea unor firme din Timișoara și București, o echipă de elevi de la Liceul Teoretic „Vlad Țepeș” din Timișoara, dar și o echipă din partea Jandarmeriei Române, care nu doar că s-a ocupat de buna desfășurare a evenimentului, ci a și reabilitat o casă.

Voluntarii veniți din toate colțurile țării au zugrăvit cu zâmbetul pe buze și au legat prietenii care vor rezista. Mulți dintre ei au fost cazați la săteni, lucru care a făcut ca această experiență să fie mai autentică. S-a creat astfel o conexiune între „nou” și „vechi” care va trece testul timpului.

Eftimie Murgu sau Rudăria este cunoscută la nivel național și internațional datorită complexului de mori de apă. Acum, după ce a prins și mai multă culoare, există speranța ca satul să primească mai mulți turiști.

1000x100 casa brutarului