S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională! Cum s-au descurcat elevii din Banat?

S-au afișat rezultatele parțiale la Evaluarea Națională! Peste 6.000 de elevi din Timiș și Caraș-Severin au susținut primul examen de mare importanță din viața lor. În Timiș, peste 20 de elevi au obținut nota maximă, în timp ce în Caraș-Severin doar doi elevi au luat 10.

Probele s-au desfășurat în 51 de centre din județul Timiș. Aici, aproape 5.000 de elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la examen. În județul Caraș-Severin au fost 35 de centre, fiind înscriși 1.924 de elevi.

Din cei 4.559 de elevi prezenți la examen în Timiș, 22 de elevi au obținut nota maximă, 10. Este vorba de şapte elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, cinci de la Şcoala Gimnazială Nr. 24, trei de la Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga”, doi elevi de la Colegiul Naţional Bănăţean, un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 30, unul de la Şcoala Gimnazială Nr. 19, un elev de la Şcoala Gimnazială „Martin Suboni” din Jebel, unul de la Şcoala Gimnazială Nr. 25 şi un elev de le Şcoala Gimnazială Nr. 27.

Media peste nota 5 au obţinut-o 3.288 de elevi. Procentajul de promovare din acest an, raportat la numărul elevilor înscrişi, este de 66,80%. În Timiş, 94 de elevi au luat nota 10 la proba de Limba Română, iar 86 de elevi au luat nota 10 la Matematică. La proba de Limba Maternă nu s-a înregistrat nicio notă de 10.

Din cei aproximativ 2.000 de elevi care s-au înscris la examen în judeţul Caraş-Severin, 1.790 s-au prezentat la Evaluarea Naţională. Dintre aceştia, doar doi elevi au obţinut nota 10. Este vorba de Tudor Dragoș Minda (Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița) și Anca Stanoev (Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș).

Nota minimă – 5, au obţinut-o 1.183 de elevi cărăşeni. Raportul de promovabilitate din acest an la Evaluarea Naţională din judeţul Caraş-Severin este de 66,09%.

La polul opus, 5 elevi din Lugoj, comuna Victor Vlad Delamarina şi Timişoara au primit nota 1. În Caraş-Severin au fost trei note de 1.00 la Rusca Teregova, Verendin și Moldova Nouă

Rezultatele din județele Timiș şi Caraş-Severin pot fi găsite pe site-ul Ministerului Educaţiei. Tot astăzi se pot depune contestațiile în intervalul orar 14.00 – 20.00, iar rezultatele finale urmează să fie afișate în 29 iunie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/