Ia, simbol național, expusă la muzeul din Caransebeș

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Ia românească, veche de peste 100 de ani, este un motiv de mândrie pentru angajații Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, care au inaugurat o expoziție dedicată iei din zona Banatului.

Au fost expuse obiecte vestimentare de la poalele Muntelui Mic (Turnu Ruieni, Borlova), de pe Valea Bistrei (Zăvoi, Marga) și de pe Valea Timișului, din colecția instituției de cultură. Noul director interimar, Dacian Rancu, a mulțumit invitaților prezenți la inaugurare, oameni de cultură din municipiul Caransebeș și i-a invitat pe dansatorii de la Ansamblul „Zestrea Gugulanilor” să prezinte un program artistic în costume populare autentice. „Cămașa tradițională românească a devenit simbol național al culturii europene, un simbol autohton care dăinuie de veacuri”, a declarat muzeograful Carmen Neuman.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Directorul instituției a mai precizat că în fiecare lună vor avea loc acțiuni dedicate promovării ramurii etnografice din cadrul muzeului, anunțând deja reluarea Simpozionului Internațional de Etnografie din luna septembrie.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/