TOP: Află care sunt primele trei firme cu număr record de angajați în Caraș-Severin!

explo 1000x200

Situația angajatorilor la nivel național este cât se poate de gri, pentru că în afară de Argeș, Gorj și Prahova nu există niciun alt județ care să aibă companii, fie ele de stat sau private, care să ofere mai mult de 10.000 de locuri de muncă.

La nivel de Caraș-Severin rușinea este și mai mare, având în vedere faptul că cel mai mare număr de angajați îi aparține unei firme din comuna Buchin, și nu depășește valoarea de 2.972 de salariați. Cei mai mari trei angajatori din Caraș-Severin au creat locuri de muncă, potrivit datelor Registrului Comerțului, centralizate de Capital.ro, care cu greu au depășit câteva mii.

Nu se mai pune problema aici de vreo apropiere de cifra de peste 10.000 de angajări, cu toate că înainte de revoluție județul reprezenta un nucleu important al locurilor de muncă. Cu peste douăzeci de ani în urmă, societăți precum CSR sau UCMR puneau la dispoziția cărășenilor, și chiar a românilor, locuri de muncă de ordinul zecilor de mii.

La mai bine de 24 de ani de la una dintre cele mai înfloritoare perioade ale Caraș-Severinului, situația este deprimantă. Primele trei societăți care dețin supremația la numărul de angajări nu se pot lăuda nici ele cu cifre colosale. Cea mai înaltă treaptă de pe podium este ocupată de societatea SE Bordnetze SRL, cu sediul în comuna Buchin.

Obiectul de activitate al acesteia îl reprezintă fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule, iar extinderea societății din anul 2008 și până în prezent a dus la crearea unui număr de aproape trei mii de locuri de muncă.

Societatea Bordnetze investește la noi în localitate încă din 2008. Din câte am înțeles nu au niciun plan să se mai extindă. Au reușit să acopere forța de muncă de la nivelul întregului județ, nu doar din comună, un lucru care este foarte bun pentru noi. Comuna Buchin este acoperită și nu avem probleme cu șomajul. Mai mult decât atât, avem de câștigat și din impozitele pe salarii, care contribuie consistent la bugetul local”, a explicat Gheorghe Coilă, primarul comunei Buchin.

Pe locul doi în topul angajatorilor se află societatea Delphi de la Moldova Nouă care, cu toate că este centralizată pe județul Timiș în clasificarea făcută de Capital.ro, a adus un aport consistent de locuri de muncă în Clisură, acestea atingând o cifră de 1.400 de salariați.

,,Partea bună a lucrurilor este că la Fabrica Delphi se vor mai face angajări și în perioada următoare. Firma a plătit doar pentru taxa de autorizare a unei construcții noi o sumă de 240.000 de lei”, a explicat Matei Lupu, edilul-șef al Primăriei Moldova Nouă.

Ultimul loc în clasament este ocupat de societatea TMK din Reșița, care a pus până acum la dispoziția cărășenilor un număr de aproape opt sute de locuri de muncă, o cifră nu mare, dar care mai salvează județul de boala șomajului.

banner 970 x 250

Comments

  1. tibi says:

    Nu cred ca este bun topul vostru.Cel mai mare angajator din judet este din pacate consiliul judetean(aparat propriu, institutii subordinate, societati comerciale. Numai aquacaras are 700 de angajati! Daca cel mai mare angajator al judetului suge de la buget nu rezulta de cat un singur lucru: dezastru! Nici nu e de mirare, cu umflatul ala de frunzaverde la butoane la cj si cu taranul ala de mihaita de la primarie care nu stiu(sau nu vor) sa faca nimic pentru cei care i-au ales, decat pentru buzunarul propriu sau clientela de partida junge sa-ti fie rusine si scarab ca esti din acest judet!