Top 4 jocuri educative pentru copii, din toate timpurile  

jocuri
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Educația este un aspect foarte important când vine vorba de buna dezvoltare a unui copil. Fiind în creștere, acesta este expus la diverse situații, persoane sau locuri, fiecare servindu-i la evoluare. Pentru o creștere cât mai lină și plăcută, părinții din zilele noastre apelează la tot felul de moduri de învățare, printre preferate numărându-se și jocurile.

Jocurile nu servesc numai ca mod de relaxare, atât în familie, cât și de unul singur, ci au și rol educativ. De aceea, în rândurile ce urmează, vrem să vă prezentăm top 4 cele mai îndrăgite jocuri educative pentru copii, ca dumneavoastră să îi puteți fi alături în dezvoltare celui mic, printr-un mod cât mai liniștitor și distractiv. Să începem!

Pe primul loc în topul nostru de azi se numără puzzle-urile.

Puzzle-ul a fost inventat în anul 1767 de către gravorul și cartograful John Spilsbury. Apariția sa a rezultat din crearea unei hărți ce a fost apoi tăiată în piese de diverse forme și mărimi. Puzzle-ul și-a păstrat popularitatea până în zilele noastre, începând să fie considerat educativ, iar acum servește la învățare și relaxare. Puteți alege dintr-o mulțime de puzzle-uri, cum ar fi cele cu hărți ale lumii, ale României, sau doar a unui continent în parte, cu monumente și atracții turistice internaționale, sau chiar cu super eroi sau prințese din filmele de acțiune sau desenele animate preferate. Acest tip de activitate în timpul liber îi va stimula creierul și gândirea analitică celui mic, lucru ce va rezulta într-o dezvoltare frumoasă. Iar dacă această activitate va deveni un hobby pentru prichindel, cu atât mai bine. Vă puteți alătura și dumneavoastră și crea cele mai interesante imagini, pe care apoi le puteți înrăma și pune la loc de onoare, pe perete. Astfel, veți rămâne toată viața cu amintirea că ați lucrat la cel mai frumos tablou neconvențional al familiei, alături de cel mic.

Pe locul doi în topul celor mai atractive jocuri educative pentru copii se numără blocurile de construit sau lego, în denumirea lor populară.

Lego a fost inventat în anul 1932 de către tâmplarul danez Ole Kirk Christiansen, în atelierul său. La acea perioadă, blocurile de construit erau din lemn, de dimensiuni mai mari decât cele care ne sunt cunoscute acum. Însă, după al Doilea Război Mondial, până la finalul anilor 1960, acestea au devenit de plastic. Lego a fost inventat cu scopul de a ajuta copiii să se dezvolte prin asamblarea pieselor fie după o anumită hartă îndrumătoare, fie din propria imaginație. Zis și făcut. Lego a prins popularitate iar acum, există chiar și muzee întregi cu expoziții care mai de care mai inovatoare și atrăgătoare. Achiziționați un set de blocuri de construit pentru cel mic, pentru a-l vedea cum se dezvoltă în cel mai inspirat constructor. Acest tip de activitate nu este potrivit doar pentru băieței, ci și pentru fetițe. Le puteți încuraja pe tinerele domnișoare să creeze castele pentru prințesele bogate sau grajduri pentru poneii preferați. Sunt o multitudine de opțiuni prin care copiii se pot relaxa și construi în același timp. Acesta este un al doilea hobby liniștitor și educativ.

Muzeul TM

Pe locul trei în topul nostru de azi se află tangram.

Poate cel mai educativ dintre toate jocurile menționate până acum, însă nu la fel de popular precum precedentele, tangram se situează mai jos în clasament. Acesta este un tip de puzzle combinat cu creativitatea necesară în cazul blocurilor de construit. Am putea spune că este o activitate 2 în 1. Este format din șapte poligoane plate de lemn, încadrate într-o planșă pătrată, care permit celui mic să potrivească piesele astfel încât să rezulte diverse forme, animale, sau construcții. Spunem că este cel mai educativ fiindcă acesta este recunoscut ca dând bătăi de cap chiar și adulților. Este o activitate ce îndeamnă la gândire intensă și stimulează imaginația la cel mai înalt nivel. Tangram este orginiar din China, din perioada celui de-al treilea secol. A fost inventat de matematicianul Liu Hui, care se folosea de diverse piese geometrice pentru a explica regula Gougu, știută printre noi și drept Teorema lui Pitagora. Astfel, de-a lungul timpului, tangram a devenit cel mai popular tip de puzzle din China și s-a răspândit și în celelalte părți ale lumii. Numele în chineză este qi qiao ban, ce s-ar traduce fidel ca „șapte piese ingenioase”, de aici și numărul impar de piese găsite pe planșă. Nu ezitați să răsfoiți mediul online pentru a găsi cel mai frumos pictat tangram pentru copilul dumneavoastră.

Și că tot am adus în vorbă cuvântul „pictat”, vrem să vă mai spunem câte ceva și despre ultimul tip de activitate educativă din topul nostru, și anume picturile pe numere.

Această activitate este cea mai relaxantă dintre toate cele menționate anterior, datorită efectului calmant pe care îl au culorile asortate într-o pictură asupra creierului uman. Primul brevet pentru astfel de activitate educativă a fost oferit în anul 1923 de către compania Palmer Showcard Paint, care a dus invenția unui angajat al lor. Acest angajat, sub numele său Dan Robbins, a finalizat creația picturilor pe numere până în anii 1950, moment în care au început să fie comercializate. De aici încolo, acest hobby recreativ a prins popularitate și s-a răspândit în toată lumea, iar acum, putem găsi fie în online, fie la orice librărie din țară astfel de planșe speciale. Nu vă rămâne decât să mai cumpărați un set de pensule potrivite și să începeți să pictați alături de cel mic. Cu siguranță vor ieși niște tablouri mirifice.

Și așa, am ajuns la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum puteți alege jocul potrivit pentru micuții familiei. Fie că îl cumpărați pentru propriul copil, sau decideți să îl faceți cadou, cu sugestiile noastre nu veți da greș.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/