Gara monument istoric din Băile Herculane poate deveni set Lego

gara baile herculane miniatura lego
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Arădeanca Edina Babțan a realizat replica digitală a gării din Băile Herculane. Pentru a deveni set lego, proiectul ei are nevoie de voturile noastre.

Dacă va fi ales între primele cinci, modelul în miniatură, proiectat de Edina Babțan, va fi produs anul viitor din piese lego. Seria va fi limitată la 30.000 de exemplare.

„Miniatura proiectată de mine este la scara unui trenuleţ lego. Nu pot şti exact dimensiunile fiindcă modelul încă nu a fost construit fizic. Dacă nu ajunge în primele cinci, mai pot înscrie proiectul încă o dată anul acesta. În acest caz, voi putea să-l modific şi să includ şi interioare din piese lego şi astfel să-mi crească șansele pe viitor”, a spus Edina Babțan, despre proiectul care cuprinde 3.982 de piese, dintre care 279 sunt unice.

gara Herculane

Gara din Băile Herculane i-a atras atenția după ce, urmărind preferinţele colecţionarilor de lego, a văzut că aceștia sunt interesați de asemenea clădiri. S-a decis asupra gării monument întrucât clădirea arată spectaculos și este de mici dimensiuni. Mai ales că a și văzut-o la fața locului atunci când a vizitat orașul-stațiune. „Am proiectat-o în trei săptămâni, lucrând la ea între orele 21:00-23:00. Cupola a fost mai greu de proiectat. Pentru ea a trebuit să găsesc o tehnică mai specială ca să semene cu originalul”, a mai precizat autoarea proiectului.

gara din Baile Herculane Caras Severin

Arădeanca nu este la primul proiect de acest gen. Pasionații de lego pot asambla turnul de apă din Arad, proiectat de Edina și realizat de o companie din China care produce piese asemănătoare cu lego. La stadiul de proiect similar celui al gării din Băile Herculane este și clopotniţa unei biserici din Arad.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Edina Babțan a absolvit facultatea de conservare şi restaurare arhitectură din Arad, după care a lucrat ca proiectant la două companii arădene de profil. Primăvara lui 2020 i-a dat posibilitatea de a se juca foarte mult alături de fiul său, cu seturile lego ale acestuia. Așa apărea ideea de a realiza ea însăși seturi lego.

edina babtan arad gara baile herculane miniatura lego

Pentru viitor, Edina Babțan are mai multe idei fără însă să fi luat o decizie. Noi i-am sugerat că ar putea realiza replica digitală a Teatrului Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița. Până atunci însă, din 6 februarie, proiectul gării din Băile Herculane poate fi votat accesând linkul: https://www.bricklink.com/v3/designer-program/series-4/1329/Bricktown-Station?fbclid=IwAR1sQ0qa9tk2Ym-8YWIVBNFv1q_V4cRwHWsJ-pA48E_Vg7joQYxoJn1JkVk

Mai sunt doar câteva zile pentru asta, votul este secret, iar rezultatul se va ști pe 18 martie.

gara baile herculane

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/