Toaletele publice din Caransebeș, pe mâini bune

Administrator nou pentru toaletele publice din Caransebeș. De ele se va ocupa de acum înainte personalul Serviciului de Reparații și Întreținere din cadrul Primăriei Caransebeș. Decizia a fost luată în ședința Consiliului Local.

După ce în repetate rânduri s-au găsit voci pe rețelele de socializare care să scoată în evidență starea deplorabilă în care se află toaletele publice din Caransebeș, municipalitatea a decis ca acestea să intre în administrarea Serviciului de Reparații și Întreținere. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în ședința Consiliului Local. În centrul civic a fost amenajat, în urmă cu 2 ani, un spațiu în zona teraselor, în curtea fostului CEC. Au fost construite două grupuri sanitare în sistem turcesc și două clasice. De întreținerea lor se ocupă Primăria Caransebeș, însă obligația de a reabilita clădirea în ansamblu revine proprietarului, care este o societate privată.

„Eu trebuie să asigur funcționarea permanentă pe timp de zi și, bineînțeles, întreținerea, pe care oricum o făceam și înainte. Până acum, personalul alocat întreținerii lor nu provenea din Serviciul de Reparații și Întreținere și eu nu făceam venituri din încasarea banilor pe bilete. Am trei femei la toaleta de la CEC și un bărbat și o femeie la Dragalina. Toaletele au fost date inițial Direcției de Patrimoniu, dar Direcția nu avea treabă cu toaletele, așa că le-am preluat noi”, a declarat Ion Gheorghe Ștefan, șeful Serviciului de Reparații și Întreținere din cadrul Primăriei Caransebeș.

Investiția de 14.000 de euro din bugetul urbei a fost realizată prin proiectul de amenajare a mai multor terase sezoniere în centrul orașului. În acest sens, administrația publică s-a obligat că va pune la dispoziția patronilor acestor terase toate utilitățile. Grupurile sanitare pot deservi și trecătorii, întrucât singura toaletă publică aflată aproape de zona centrală este lângă Parcul General Dragalina. Și acel grup sanitar, care la ora actuală este ocolit de trecători, va fi dat în administrarea SPIR.