S-a săturat de concediu medical! Ex-prefectul Miu Ciobanu s-a întors de facto la şefia ITM!

Nicolae Miu Ciobanu s-a întors pe funcţia de pe care a fost delegat subprefect şi apoi prefect imediat după ce a demisionat, numai că, invocând probleme de sănătate, nu şi-a reluat efectiv funcţia, rămânând în concediu medical. Cu toate acestea, zilele trecute Miu Ciobanu a revenit la serviciu efectiv, reluând comanda instituţiei de la Eugenia Mihăiescu, cea care asigura interimatul.

Inculpat în dosarul pe care DIICOT i-l instrumentează lui Viorel Pistol şi firmei Mike Security, Miu Ciobanu este cercetat penal „pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscala şi spălare a banilor, prev. şi ped. de art. 367 al. 1 şi 2 C.p. rap. la art. 9 alin. 1 lit. a, b si c din Legea 241/2005 si art. 29 al. 1 lit. b din Legea 656/2002 modificată prin Legea 230/2005; evaziune fiscala în formă continuată săvârșită prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, prev. si ped. de art. 9 alin. 1 lit. c rap. la art. 9 al. 3 din Legea 241/2005 cu aplicare art. 35 al. 1 C.p., toate cu aplic. art. 38 al. 1 din noul cod penal”.

Dosarul cu pricina este şi acum în cercetarea DIICOT, fără să se fi finalizat, fapt pentru care, până la trimiterea sa în judecată, Nicolae Miu Ciobanu poate, potrivit legii, să continue să ocupe funcţia pe care a deţinut-o. Iar la ITM chiar are de lucru!

În primul rând ar fi bine să se ocupe de transparentizarea instituţiei, ITM schimbându-şi recent site-ul, dar stând încă extrem de prost la respectarea Memorandumului adoptat de Guvern în acest sens.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Primul document care lipseşte de pe pagina de web a ITM Caraş-Severin este CV-ul conducerii, inclusiv cel al fostului prefect, acum inspector-şef al ITM. Apoi, deşi Legea 544/2001 impune clar că trebuie specificat numele persoanei responsabile cu furnizarea informaţiilor de interes public, pe site-ul ITM apare pe prima pagină Mihaela Aga (fără date de contact) iar la secţiunea „informaţii de interes public” este trecut inspectorul Nicolae Berzescu (tot fără date de contact).

Contactat telefonic, avocatul Lucian Cristian Teodor ne-a confirmat că Nicolae Miu Ciobanu, care este clientul său, nu are nicio măsură preventivă şi poate să-şi exercite în continuare meseria.

publicitate si promovare online banner maxagro