Titus Corlăţean, despre campania din Caraș-Severin: „Noi trebuie să fim conștienți că avem de-a face cu o putere malefică, imorală şi coruptă”

Prezent în Caraș-Severin pentru a le oferi sprijin candidaților înscriși în cursa pentru câștigarea cât mai multor primării cu ocazia alegeri locale din acest an, dar și pentru a-i oferi suportul necesar actualului președinte al Consiliului Județean pentru câștigarea unui nou mandat, senatorul PSD, Titus Corlățean, are încredere în șansele de câștig ale lui Silviu Hurduzeu, însă admite că lupta nu va fi una ușoară ținând cont de „puterea malefică, imorală și coruptă a PNL-ului”.

„Orice bătălie electorală trebuie tratată cu seriozitate și cu atenție față de adversarii politici. Silviu Hurduzeu este o persoană pe care o cunosc de foarte mulți ani. Eram amândoi, mult mai tineri, la Tineretul Social Democrat și știu calitatea lui ca om și ca politician. A performat în administrația județeană. Eu mă aștept să câștige un nou mandat, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să trateze toată echipa din Caraș-Severin lucrurile cu foarte mare seriozitate”, a explicat Titus Corlățean, cu ocazia vizitei la Moldova Nouă.

Fostul ministru al Afacerilor Externe a ținut să atragă atenția asupra motivului principal pentru care această competiție va fi departe de tot ceea ce-nseamnă fair-play:

„Această competiție trebuie tratată cu seriozitate pentru că cei care dețin puterea astăzi în România, cei de la PNL, nu ezită să folosească bani foarte mulți pe care i-au făcut în pandemie, în disprețul cetățenilor care au suferit. Au bani foarte mulți, folosesc instituțiile statului și oameni din instituțiile statului și, deocamdată, nu am văzut o reacție foarte consistentă din partea Parchetului, procurorilor, nici măcar după faimosul raport al Curții de Conturi care a atestat cum au fost sifonați banii statului de către Guvernul PNL, deși acolo au mai apărut niște anchete. Este, așa, o lentoare în structurile statului, se permit niște abuzuri pe care, dacă le-ar fi comis PSD-ul la guvernare, am spus-o și eu și au spus-o și alții, dacă noi am fi făcut 5% din ce a făcut guvernarea PNL în ultimele nouă luni, am fi fost săltați cu fulgi cu tot”.

Social-democratul reiterează totuși care sunt elementele de care ar trebui să se țină cont pentru ca alianța Pro Caraș-Severin să poată avea sorți de izbândă cu ocazia acestui set de alegeri:

„Noi trebuie să fim conștienți că avem de-a face cu o putere malefică până la urmă care folosește bani foarte mulți, bani pe care i-a făcut în pandemie, cu o putere imorală și coruptă. Deci, bătălia nu este simplă deloc. Mă aștept, cu multă muncă, organizare și seriozitate, ca echipa PSD, împreună cu cei de la PRO România, să câștige în Caraș-Severin, dar, repet, nu va fi simplu”.

(E).