Ion Chisăliţă explică motivul neconcretizării alianţei PNL-PV la Moldova Nouă: „Domnul Băleanu s-a considerat egalul PNL-ului, dar asta nu era fair-play în faţa liberalilor”

Deși, în urmă cu ceva timp, alegerile locale de la malul Dunării păreau să îi aducă împreună pe oamenii conduși de Ion Chisăliță și pe cei ai lui Eugen Băleanu, pactul politic dintre PNL și Partidul Verde fiind rețeta succesului pentru câștigarea fotoliului de primar în 2020 și scoaterea din ecuație a edilului în exercițiu, Adrian Torma, cei doi politicieni sunt totuși angrenați astăzi într-o luptă pe cont propriu, motivul fiind unul extrem de simplu, după cum a explicat fostul edil: pretenții prea mari pentru un partid mic.

„Domnul Băleanu a afirmat această apropiere de mine. Nu neg faptul că ne-am și întâlnit. Inclusiv, la Timișoara, când venea, îmi dădea telefon tocmai pentru o reconstrucție politică cu ocazia acestor alegeri. Eu, întotdeauna, cu cei cu care intru în competiție, sunt adversar politic, nu dușman. Am purtat discuții vizavi de problematica orașului, de viitorul orașului și mereu s-a conturat ideea unei alianțe. Numai că, în momentul în care am ajuns să punem concret lucrurile pe masă, pretențiile domnului Băleanu vizavi de partidul pe care îl reprezintă au fost de 1-1, adică s-a considerat egalul Partidului Național Liberal, lucru care, sigur, până la urmă, poți să te consideri cum vrei, nu era o chestiune de fair-play în fața liberalilor, adică o alianță de la egal la egal.”, a punctat fostul edil al orașului aparținător Clisurii Dunării, Ion Chisăliță.

Întrucât negocierile pentru materializarea alianței PNL-PV nu au reușit să ajungă la un numitor comun, acest lucru îi va aduce pe reprezentanții celor două formațiuni în calitate de contracandidați, ceea ce înseamnă că fiecare va lupta separat, cu resursele proprii, scopul fiind acela de a convinge electoratul vizavi de calitățile deținute pentru cârmuirea orașului în următoarea perioadă: „Cum domnul Băleanu se supără mai repede, acesta a renunțat la alianță mergând pe cont propriu în alegerile locale de la Moldova Nouă, formațiunea având candidat de primar, în persoana domniei sale, dar și o listă de consilieri locali completă.”, a mai adăugat președintele liberalilor din Moldova Nouă.

(E).