Timișorenii se vor putea vaccina împotriva Covid-19 din primăvara anului viitor, estimează Dominic Fritz

Primii care se vor putea imuniza sunt medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Urmează personalul medical de la celelalte spitale timișorene, apoi întreaga populație, a explicat primarul Dominic Fritz. 

Primele vaccinuri vor fi administrate și la Timișoara în 27 decembrie. Iar primii care se vor putea vaccina vor fi medicii și asistentele de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

„Mă bucur că putem să începem această campanie. E lumina de la capătul tunelului. Fără acest vaccin eu nu știu cum am putea să trecem prin această pandemie. De aceea, eu sper că la Timișoara vom avea o rată mare de vaccinare. Este un vaccin voluntar, dar e cu siguranță important să avem o rată mare. În ianuarie o să continuăm cu medicii, asistentele și alte cadre medicale de la celelalte spitale din Timișoara, iar pentru populație cel mai probabil în luna martie vom începe prin centrele de vaccinare pe care le amenajăm chiar acum.”, a declarat Dominic Fritz.

În Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare, dintre care 17 vor fi în Timișoara. La Lugoj vor fi două astfel de centre și câte unul în Sânnicolau Mare, Jimbolia, Giroc, Recaș, Buziaș, Dumbrăvița, Făget, Deta, Săcălaz, Ghiroda, Moșnița Nouă, Ciacova și Gătaia.

publicitate ziar expresb 1000x100

Vaccinarea se va face în trei etape și cu programare. După medici, vor fi vaccinate persoanele cu risc, apoi cei cu boli cronice, iar în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

CITEȘTE ȘI: În județul Timiș vor funcționa peste 30 de centre de vaccinare anti-Covid-19! Lista localităților în care vor fi situate