În județul Timiș vor funcționa peste 30 de centre de vaccinare anti-Covid-19! Lista localităților în care vor fi situate

Au început pregătirile pentru campania de vaccinare anti-Covid-19. Prefecții din țară, dar și reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică au participat la o videoconferință susținută de coordonatorul național al campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, medic militar. În județul Timiș vor funcționa zeci de centre de vaccinare, dintre care 17 vor fi în pregătite în Timișoara.

Specialiștii au stabilit că vaccinarea se va face în centre fixe și mobile. La nivelul județului Timiș vor funcționa 32 de astfel de centre, situate în următoarele localități: Timișoara – 17 centre, Lugoj -2 centre, Sânnicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recaș – un centru, Buziaș – un centru, Dumbrăvița – un centru, Făget – un centru, Deta – un centru, Săcălaz – un centru, Ghiroda- un centru, Moșnița Nouă – un centru, Ciacova – un centru și Gătaia – un centru.

„Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după imunizare. Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități”, au transmis reprezentanții Prefecturii Timiș.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Vaccinarea se va face în trei etape și cu programare. În prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social, în a doua etapă va fi vaccinată populația la risc, adică adulții cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie, iar în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

Acțiunea de imunizare a populației va începe, cel mai probabil, din luna ianuarie.