Fără viceprimar PNL la Timișoara, până de Crăciun. Va fi votat doar la pachet cu vicepreședintele USR PLUS de la CJT

„Nu este în mâinile mele” finalizarea discuției pentru formarea de majorități la CL Timișoara și CJ Timiș, spune, din nou, Dominic Fritz. Primarul Timișoarei a declarat că și în această săptămână USR PLUS poartă discuții cu liberalii pentru a ajunge la un acord. 

Sunt trei luni de la alegerile locale din toamnă, iar liberalii și usr-iștii încă nu au ajuns la un numitor comun, pe plan local, cu privire la colaborarea administrativă în următorii patru ani. Primăria Timișoara funcționează cu unul din doi viceprimari, iar Consiliul Județean Timiș este condus doar de Alin Nica, fără niciun vicepreședinte.

Întrebat când va avea Timișoara și al doilea viceprimar, Dominic Fritz a răspuns: „Nu vom avea înainte de Crăciun viceprimar. Nu exclud să avem înainte de Revelion.”, cu precizarea că: „Nu este în mâinile mele. Dar o să mai am încă o discuție săptămâna aceasta cu colegii de la PNL. Sper că faptul că acum există chiar un acord și la nivel național ajută un pic și la nivel local. Eu îmi doresc foarte mult să încheiem acest capitol și să avem un viceprimar din partea PNL”.

Însă acest viceprimar PNL va fi votat doar la pachet cu vicepreședintele USR PLUS la județ. „Da, așa a fost de la început, că e această conducere încrucișată. Ca la CJ să fie un vicepreședinte de la USR PLUS și la Timișoara un viceprimar PNL și prin asta să ne asigurăm că avem și la nivel național, și la nivel local o coaliție stabilă cu care putem să facem proiecte pentru timișoreni, timișeni și români. Eu încă nu am renunțat la această speranță, încă este o posibilitate, dar nu pot să zic acum dacă se va întâmpla sau nu, pentru că nu e în mâinile mele., a mai spus Fritz.

1000x200 dacus 02

În 17 decembrie, liberalii au votat în forurile interne susținerea lui Alexandru Proteasa în funcția de vicepreședinte a Consiliului Județean Timiș. Cei de la USR PLUS merg pe mâna lui Cristian Moș, copreședintele USR PLUS Timiș.

CITEȘTE ȘI: PNL și USR PLUS bat palma, în Timiș. Până la Revelion

publicitate si promovare online banner maxagro