Timișorenii care au rămas fără garaje, rugați de fostul primar să nu mai fie supărați: „L-am demolat și pe al fiului meu, moștenire de la cuscru”

garaje timisoara

Într-un live pe Facebook, fostul primar al Timișoarei a fost rugat să comenteze situația garajelor dintre blocurile de cartier din oraș. În context, Nicolae Robu a spus că în mandatul său a demolat inclusiv garajul fiului său și pe cel al șefului Poliției Locale. „Cred că puteți să treceți cu vederea acest necaz pe care vi l-am prilejuit de dragul Timișoarei și de dragul dumneavoastră”, a spus Nicolae Robu.

„Cum a rămas? Nu se mai mișcă nimic!”, l-a întrebat pe Nicolae Robu unul dintre prietenii virtuali.

„Ați remarcat, nu se mai mișcă nimic pentru că și asta înseamnă o asumare de răspundere și de impopularitate. Cei cărora le-am demolat garajele… deși l-am demolat și pe al fiului meu, moștenire de la cuscru, și pe al nepotului meu – garaj cumpărat, pe al șefului Poliției Locale, oricui a intrat în zona de modernizare, nu a existat pardon. De dragul orașului, nu împotriva cuiva. Pentru că și cei care au avut garaje, eu înțeles că s-au obișnuit cu el și că le-a fost greu până s-au obișnuit în noua situație, dar ce s-a făcut în loc, peste tot unde am demolat am și amenajat, eu cred că merită. E alt standard și vă rog să vă treacă supărarea pe care ați avut-o atunci. Eu pot să înțeleg că fiecare se atașează de ce are, eu cred că după 2, 3, 4 ani, cred că puteți să treceți cu vederea acest necaz pe care vi l-am prilejuit de dragul Timișoarei și de dragul dumneavoastră.”, a comentat Nicolae Robu.

celtic transilvania 1000x100px

În luna iunie, Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a anunțat că Primăria Timișoara s-ar pregăti să demoleze noi garaje ca să realizeze locuri de parcare. În vizorul edililor locali s-au afla garajele situate de-a lungul străzii Clăbucet, din zona Șagului sau cele de pe bulevardul Dâmbovița.

La sfârșitul anului 2020, în Timișoara mai erau aproximativ 6.000 de garaje. Administrația Robu a dărâmat garajele dintre blocuri în cartierele Soarelui, Girocului, Buziașului, Aradului, Lipovei și Torontalului. În locul acestora au fost construite parcări.