Două clădiri din comuna Berzovia, cuprinse în PNRR

primaria berzovia

Administrația locală din Berzovia a depus trei cereri de finanțare pe Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru reabilitarea și modernizarea a două clădiri de interes local, dar și pentru amenajarea pe raza UAT-ului a două stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Cu bani de la Uniunea Europeană, primarul Mircea Ion Serafin speră să schimbe complet aspectul căminului din Gherteniș și pe cel al dispensarului din Berzovia. Pentru asta, Serafin a depus două solicitări pe PNRR zilele trecute. Cum prin același program se pot atrage fonduri europene nerambursabile și pentru amenajarea de stații pentru încărcarea electrică a vehiculelor, edilul a profitat de ocazie, considerând oportună o astfel de investiție în comună.

„Prin PNRR fiecare unitate administrativ-teritorială are alocată suma de 340.000 de euro. Prin cele trei investiții propuse de noi, am reușit să ne încadrăm în această sumă, așa că finanțarea pentru ele este sigură. Sperăm ca, de anul viitor, să reușim să ne și apucăm de ele.”, a explicat primarul comunei Berzovia.

Acestea nu sunt însă singurele proiecte depuse spre finanțare de administrația locală din Berzovia. Mircea Serafin așteaptă cu interes un răspuns și din partea Ministerului Dezvoltării, în ceea ce privește Programul „Anghel Saligny”, dar și din partea Agenției Fondului de Mediu și a Companiei Naționale de Investiții.

„Pe «Anghel Saligny» am depus trei proiecte: modernizarea centrului din Berzovia, asfaltarea tuturor străzilor secundare din comună, și o stație de epurare nouă, plus 250 de racorduri de apă și canal la Fizeș. De asemenea, pe AFM am depus liceul din Berzovia, pentru eficientizare energetică, proiect care se regăsește și pe CNI, deci pe două măsuri de finanțare. La fel și în cazul dispensarului de la Berzovia, care este și pe CNI și pe PNRR. Am atins tot ce s-a putut: șapte proiecte, pe nouă măsuri de finanțare, din care două sunt dublate. Și acum așteptăm să primim un răspuns. Și tot așteptăm de la Paște, cel puțin în ceea ce privește Programul «Anghel Saligny», pentru că așa ne-au spus, că vom fi chemați să semnăm contractele de finanțare până în vară. Dar, constat și eu, la fel ca și ceilalți colegi ai mei, că mai avem de așteptat, pentru că se pare că procedurile, la nivel central, merg tare greu.”, a concluzionat Mircea Ion Serafin.