Timișoara dă un subsecretar de stat la Cultură care să se ocupe de proiectul TM2023

Primarul Timișoarei vrea să propună personal o persoană care să fie numită subsecretar de stat în Ministerul Culturii și care să se ocupe de proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană. Pe de altă parte, Dominic Fritz spune că Asociația TM2021 nu va mai avea un rol principal în pregătirea orașului pentru anul în care va deține titlul. 

Potrivit lui Dominic Fritz, înțelegerea în coaliția de guvernare este ca USR PLUS să nominalizeze o persoană care să fie subsecretar de stat la Cultură, în perspectiva anului în care Timișoara va deține titlul de capitală europeană a culturii.

„Voi propune personal pe cineva, în curând. O să discut despre asta cu domnul ministru și o să discut și finanțările pentru infrastructura culturală în Timișoara. Avem aceste proiecte cu cinematografele, cu reabilitarea filarmonicii și situația cu capitala culturală unde asociația o să joace cu siguranță un rol în aceste discuții, dar nu neapărat un rol principal. Cred că trebuie să începem să ieșim dintr-o gândire în care asociația a devenit un scop în sine și trebuie să ne întrebăm cum putem să ne asigurăm că în 2023 facem o prezentare bună pentru țară și Europa. Asociația poate juca un rol în asta, dar nu ea este personajul principal aici.”, a explicat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Încă un pas pentru reprogramarea proiectului Timișoara Capitala Culturii în 2023

În context, Fritz a mai spus și că la finalul lunii ianuarie va pune în dezbatere publică un plan pentru finanțarea culturii în Timișoara.

Ministerul Culturii a dat asigurări că va finanța proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 cu 52 de milioane de lei. Pentru infrastructura culturală vor fi dați bani prin OUG 42/2019.

CITEȘTE ȘI: „Îi OK”. Vin bani de la Guvern pentru obiectivele culturale asumate în perspectiva capitalei culturale europene