Iarna își intră în drepturi! La Caransebeș drumuri fără probleme

Temperaturile scăzute și precipitațiile din ultimele zile au pus la lucru angajații Primăriei Caransebeș de la Serviciul Public de Întreținere și Reparații (SPIR).

Potrivit inginerului Vasile Megan în depozitul SPIR se află 15 tone de clorură de calciu, 300 tone de sare și 150 tone de nisip.

Utilajele noastre au lucrat în aceste zile, dar și pe timp de noapte pentru ca circulația să se desfășoare în bune condiții. Nu au fost probleme. Acum avem 4 utilaje pe drumuri care împrăștie materiale antiderapante: sare și clorură de calciu. Dorim să fim preventivi să nu apară depuneri sau înghețuri.Am consumat în aceste două zile din depozit 4 tone de clorură de calciu, 90 tone de sare, și încă nu am consumat nisip și, nici nu ne dorim să-l folosim pentru a nu înfunda canalizările menajere, decât dacă este cazul”, ne-a declarat inginerul Vasile Megan.

leader board 728 x 90 px

Șeful SPIR ne-a precizat că în aceste zile a intrat în garajul SPIR un tractor cu sărăriță, cu cupă de încărcare, remorcă de 5 tone, lamele pentru ridicat paleți și lamă pentru deszăpezire. Achiziția în sumă de 374.000 de lei s-a realizat de la bugetul local. De asemenea în dotarea SPIR există un autocamion SCANIA cu lamă și sărăriță, Unimog cu lamă și sărăriță, tractoraș cu lamă și sărăriță, două pluguri de zăpadă după tractor și două freze de zăpadă.

Ne-am asigurat cu utilaje foarte noi la SPIR, suntem pregătiți pentru o iarna care a venit mai greu. Tractorul cu toate adaptările poate fi folosit și pentru alte situații, nu doar pentru iarnă”, a spus primarul Felix Borcean.