Încă un pas pentru reprogramarea proiectului Timișoara Capitala Culturii în 2023

Ministerul Culturii a anunțat că Parlamentul European a votat acordul provizoriu care prevede modificări în derularea viitoarelor Capitale Europene ale Culturii. Propunerea vizează și Timișoara, care ar urma să devină capitală culturală în 2023.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, Parlamentul European a votat acordul provizoriu obținut cu Consiliul UE cu privire la propunerea Comisiei Europene de a aduce o serie de modificări în derularea viitoarelor Capitale Europene ale Culturii.

Pe fundalul restricțiilor și al incertitudinilor impuse de pandemie, pregătirile aferente din toate țările care ar fi urmat să găzduiască inițiativa în 2021 nu s-au putut derula în condiții optime. Aspectele legate de finanțare, noile norme de siguranță, la care se adaugă restricțiile de călătorie din toată lumea și, implicit, diminuarea activităților turistice au fost câteva dintre cauzele ce au condus la această decizie, susțin reprezentanții Ministerului Culturii.

leader board 728 x 90 px

Votul din Consiliul UE se va încheia în 22 decembrie 2020, marcând astfel finalizarea procesului legislativ.

„Viitorul proiectului Timișoara Capitala Europeană a Culturii este la câteva zile distanță. Este un proiect important pe care l-am tratat cu toată responsabilitatea. Ieri a avut loc votul în Parlamentul European și așteptam decizia finală a Consiliului UE pentru a putea confirma că anul 2023 va fi anul în care România, împreună cu alte 2 state membre, vor sărbători prin cultură. A fost un parcurs care a durat mai bine de 6 luni, dar care am convingerea ca va aduce o mai bună implementare a acțiunii europene.”, a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Sursa foto: Constantin Duma