ADN-ul uman nu poate fi alterat de vaccinurile împotriva Covid-19. Explicațiile specialiștilor

untitled design set 970x90 px

Autoritățile desființează teoriile legate de presupusele efecte ale vaccinurilor împotriva Covid-19 asupra ADN-ului uman. Christiane Northrup, un medic obstetrician din SUA, a declarat în cadrul unui interviu că vaccinurile împotriva COVID-19, pe bază de ARN mesager, pot altera ADN-ul uman și că ar transforma oamenii în himere monitorizate prin tehnologia 5G, de către Fundația Bill & Melinda Gates, în scopul colectării de criptomonede.

Pe site-ul Guvernului României au fost publicate câteva clarificări de natură științifică, urmate de recomandări privind surse suplimentare de informare.

Astfel, ARN-ul și ADN-ul sunt macromolecule indispensabile tuturor formelor de viață cunoscute până în prezent, alături de proteine, lipide și carbohidrați. Fiecare celulă are capacitatea de a-și sintetiza proteinele de care are nevoie. ADN-ul uman este localizat în nucleul celular. ARN-ul mesager (ARNm) se găsește în citoplasma celulară, adică în afara nucleului și are rol mult mai precis, cum este transmiterea de informații cu privire la sinteza de proteine în celulă.

Întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influența ADN-ul celular propriu.

„Vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager folosesc o secvență de ARN mesager care, odată introdusă în celule, transmite mesajul de sintetizare a proteinei Spike, proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2. Cantitatea de ARN mesager corespunzătoare unei doze de vaccin este standardizată, ceea ce va asigura producția unui nivel predefinit de proteină Spike. Identificarea în organismul uman a acestei proteine ca fiind străină declanșează un răspuns imun care este responsabil de construirea imunității împotriva COVID-19. Practic, ARN-ul mesager reprezintă «manualul» după care celulele umane învață să producă proteina Spike, astfel încât organismul să își construiască mecanismele necesare pentru a se putea apăra împotriva COVID-19 dacă va intra în contact cu virusul SARS-CoV2.”, transmit autoritățile.

publicitate ziar expresb 1000x100

Tehnologia a fost adoptată de către companiile farmaceutice Pfizer, Moderna și CureVac pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19.

„În Uniunea Europeană, niciun vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice care să ateste că este sigur și eficace și că îndeplinește condițiile prevăzute de normele și legile în vigoare.”, se mai arată în textul publicat pe pagina Executivului.

Mai multe informații de specialitate pot fi găsite AICI, AICI sau AICI.

Sursa foto: https://www.rfi.ro, https://anatomie.romedic.ro/celula.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/