Biserica spune „da” vaccinării, cu condiția să se respecte principiile de natură etică: „Actul de vaccinare este un drept, și nu o obligație”

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Patriarhia Română se pronunță în favoarea vaccinării, dar subliniază necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică precum descrierea clară a beneficiilor și a riscurilor, consimţământul informat al persoanei și asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate.

Într-o poziție asumată de purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, Patriarhia Română transmite că pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19 este necesară informarea corectă a populației cu privire la faptul că actul de vaccinare este unul voluntar, gratuit și sigur. Vaccinarea „este un drept, și nu o obligație”, transmite Bănescu.

„În legătură cu «caracterul sigur al actului de vaccinare», cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv. În acest sens, Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit.”, transmite Patriarhia Română.

STPT job 1000x200

Potrivit lui Bănescu, vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză, recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/