Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, în 2020. Proiectele derulate în anul pandemiei

Centrul Regional de Afaceri din Timisoara al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Pe parcursul anului 2020, CCIAT a organizat două evenimente de mare anvergură: Topul Firmelor și inaugurarea noii imagini a Centrului de Afaceri din Timișoara. 

CCIAT a inaugurat noul „look” al Centrului Regional de Afaceri din Timișoara în 16 iulie. La CRAFT se desfășoară târguri, expoziții, congrese, seminarii, întâlniri de afaceri, dar și concerte, gale și evenimente private. „Aș vrea ca pentru noi evenimentul să reprezinte momentul «zero» al relansării economiei timișene. Principalul motiv pentru care suntem azi aici este să arătăm că economia timișeană funcționează! În această perioadă, economia timișeană nu s-a oprit, ci doar a încetinit! (…) Criza va trece, dar depinde de noi ca afacerile să rămână în viață. Știm că nu este ușor!”, a spus, la momentul inaugurării, Florica Chiriță, președintele executiv al CCIAT.

CITEȘTE ȘI: FOTO. CCIA Timiș, un nou look: „Acest eveniment reprezintă momentul zero al relansării economiei timișene”

A 27-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din județul Timiș pentru anul 2019 s-a desfășurat în 4 decembrie într-un format altfel, adecvat contextului pandemic. Clasamentul a reunit aproape 11.000 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de peste 32.000 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut.

1.826 firme au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de activitate, grupe şi clase de mărime. 190 de firme care s-au clasat pe unul din primele trei locuri în top, în ultimii nouă ani, au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă. Aceste firme realizează 69% din cifra totală de afaceri a județului Timiș şi 54,5% din totalul numărului de salariaţi.

CITEȘTE ȘI: Premiera „altfel” a Topului Firmelor din județul Timiș are loc în această seară

CCIA Timiș derulează patru proiecte în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 prin care s-au înființat 59 de start-upuri. Patru dintre acestea, care au reușit să își înceapă activitatea economică și să obțină venituri conform obiectivelor asumate în planurile de afaceri, au fost distinse cu diploma de merit pentru o poveste de succes (Mindfulness Therapy, Anastasia Internațional, Camera Pictures și LowByte Software).

1000x100 (3)

Alte programe derulate pentru sprijinul firmelor

Pe parcursul anului, CCIAT a organizat 4 acțiuni de informare a firmelor cu privire la legislația din diferite domenii de activitate. 170 de participanți s-au adunat la acestea. De asemenea, s-au organizat două misiuni economice în vederea încheierii unor parteneriate de afaceri – în Emiratele Arabe Unite și la Centrul Olimpic de iarnă Jahorina (Bosnia și Herțegovina), locul unde s-au desfășurat Jocurile Olimpice de Iarnă din 1984.

Pe de altă parte, au fost puse la punct 42 de cursuri de formare profesională, dintre care 37 – acreditate ANC. Au participat, în total, 381 de cursanți.

Târguri și expoziții organizate în 2020

450 de expozanți au participat la târgurile organizate de CCIAT în 2020. Este vorba despre Saloanele Industriei Ușoare, Expo Mobila, Festivalul Micilor sau Expoziția Toamnei.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/