Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, premiat la Gala Excelenței Bănățene

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

„Solidaritatea – Gheorghe Ciobanu pentru responsabilitate socială” – este premiul obținut de Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, aflat în prima linie încă de la începutul pandemiei. Distincția a fost oferită în cadrul Galei Excelenței Bănățene care a avut loc sâmbătă seara.

Reprezentanții unității sanitare transmit că, odată cu internarea primului caz de Covid-19 în spitalul din Timișoara, viața cadrelor medicale a fost dată peste cap. Asta, pentru că sistemul sanitar nu a fost pregătit pentru o astfel de provocare.

„Atunci, încă din primele zile ale pandemiei, am lansat o campanie de strângere de fonduri, Stop COVID-19. Ceea ce s-a întâmplat în următoarele luni a arătat că solidaritatea și dorința de a ajuta sunt mai mult decât simple cuvinte din dicționar. Mii de persoane fizice au dat un mesaj către un număr de telefon cu taxă. Sute de firme au făcut donații nu doar în bani, ci și în materiale sanitare. Astfel, împreună am reușit să obținem suportul necesar combaterii bolii. Știm că această Gală a Excelentei Bănățene este un podium al premierii unor rezultate excepționale sau o recunoaștere a realizărilor unor personalități ale orașului. De-a lungul timpului, gala, pe care o organizează Consiliul pentru Excelența împreună cu Asociația Marea Lojă Națională din România, a premiat figuri emblematice care au lăsat ceva în urma lor. Iar faptul că Spitalul Victor Babeș a fost ales să intre în acest grup select nu poate decât să ne onoreze, dar și să ne arate că, noi, cei de la Victor Babeș, facem bine ceea ce facem”, au transmis reprezentanții Spitalului „Victor Babeș”.

1000x100 (3)

Premiul este dedicat medicilor de la ATI, care în fiecare moment luptă pentru a câștiga forță și timp pentru cei care nu mai pot lupta singuri împotriva noului coronavirus. Este însă și premiul medicilor infecționiști și pneumologi, care îmbracă în fiecare zi acel costum de protecție și intra în zona roșie nu numai pentru a administra un tratament, ci uneori doar pentru a-i asculta pe cei care sunt nevoiți să stea în spital, în unele cazuri chiar și câteva săptămâni.

„Premiul este și al radiologilor, fără de care lupta pe care o ducem zilnic ar fi mult mai grea și complicată. Acest premiu îl merită deopotrivă zecile de asistente medicale, infirmiere și brancardieri care muncesc cu toată dăruirea, ore în șir, alături de medici, în echipamente de protecție. Cu toții îl merită, și asta pentru că și-au asumat cu toată răspunderea riscul că s-ar putea infecta, că ar putea duce boala acasă la familiile lor și astfel să își infecteze copiii, soții sau părinții. Și, din păcate, lupta asta a noastră nu se va termina foarte curând. Vă încredințam că nu vom renunța și, până la urmă, vom câștiga și acest război”, au mai transmis reprezentanții unității sanitare.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/